Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 42

Måndag 13 oktober
Fritt
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 14 oktober
Då var det nära ögat
Lisa Syren i Växjö

Onsdag 15 oktober
Stafettdebatt
Lisa Syren i Växjö
Karlavagnen ända till 01.00

Torsdag 16 oktober
Nykter alkoholist
Stina Wollter i Uppsala
Programmet startar 22.12

Fredag 17 oktober
Om inte...
Jessica Gredin i Norrköping

Måndag 13 oktober
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Uppsala finns Bosse Pettersson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Tisdag 14 oktober
Då var det nära ögat.
Tänker du på tipsvinsten, när du höll på att krocka, när björnen dök upp, var det när du missade det avgörande fotbollsmålet. Var du nära att missa ditt livs möte din hustru eller var du nära att göra bort dig för chefen?
När och hur var nära ögat för dig? I kvällens Karlavagn vill vi höra hur nära ögat det var. Ring Lisa Syrén i Växjö som finns redo att prata med just dig.

Onsdag 15 oktober
Stafettdebatt 21.40-01.00
I kvällens Karlavagn provar vi ett nytt grepp. Ett specifikt diskussionsämne i varje timme. Här har du chansen att hitta ett ämne som attraherar och engagerar just dig. Och tycker du diskussionsämnet är ointressant, vänta ett tag, det kommer nya som säkert griper tag i dig.
Från programstarten 21.40-23.00 Ska skattebetalarna gå in och rädda krisdrabbade banker? Banker som ger usla inlåningsräntor och dåliga villkor för folk utan pengar, men när deras egen kassa tryter så ska det ”allmänna” komma till undsättning. Är det rätt eller ska dom få stå sitt kast? Men måste vi inte ha ett fungerande banksystem? Är det inte allas vårt intresse att bankerna kan fungera i både bra och dåliga tider?  Ring in och berätta vad du tycker.
23.00-00.00 Kamphundar. En hundras som alla andra eller mördarmaskiner som bör förbjudas? Vad är din åsikt? Varför skaffar man en kamphund? Äger du själv en sådan ras, vad är i så fall din åsikt? Har du råkat illa ut i möten med så kallade kamphundar? Vad hände? Ring in och tala om dina erfarenheter.
00.00-01.00 Aktuellt ämne.  I Karlavagnens sista timme denna natt hugger vi tag i ett rykande färskt debattämne. Vilket det blir får du reda på i starten av programmet. Redaktionen håller fingret uppe och pejlar vart den svenska debattvinden blåser. Välkommen att lyssna på en annorlunda kväll i Karlavagnen när Lisa Syrén och Växjöredaktionen bjuder in till ”Stafettdebatt”.

Torsdag 16 oktober
Nykter alkoholist
Är du en av alla dem som en gång i tid såg flaskan som din edsvurna, trofasta vän, men nu har bytt ut den mot verkliga människor? Vad var det som gjorde att du klarade av att ta steget?
Hur levde du ditt liv som alkoholist och hur ser den nyktra vardagen ut? Vad har du förlorat och vad har du vunnit? Vilken metod fungerade för
dig. Vad avråder du ifrån och vad rekommenderar du? Eller finns du i närheten av någon som är nykter alkoholist? Hur är det?
Ring Stina Wollter i Uppsala!
Programmet börjar klockan 22.12.

Fredag 17 oktober
Om inte...
Vilken specifik händelse i ditt liv ser du som fullständigt avgörande för hur resten av ditt liv blivit? Var det något du själv gjorde? Eller något mer slumpartat? Grämer det dig? Eller tvärtom? Hur ser du på orsak och verkan?

Programledare denna fredagkväll är Jessica Gredin i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista