Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 43

Måndag 20 oktober
Måste man ha barn?
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 21 oktober.
Glömska
Kjell-Peder Johanson i Luleå

Onsdag 22 oktober
Stamning
Lisa Syrén i Växjö

Torsdag 23 oktober
Dans
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 24 oktober
Fotboll - spelet, passionen, dårskapen.
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 20 oktober
Måste man ha barn?
De flesta av oss vill bli föräldrar. Frågan är bara varför? Vad är detsom är så fantastiskt med att ha barn?  Kan man veta det innan man har blivit förälder? Hur har föräldraskapet förändrat dig? Eller hävdar du att du fortfarande är densamma som förut? Hur väl accepterat är det att välja bort barn? Hur mycket måste du som är barnlös försvara dig? Är det smärtsamt eller enkelt att svara på folks frågor? Om man väljer bort barn, betyder det automatiskt att man inte gillar andras ungar? Kommer du alltid fundera på vad det är du missar? Eller ser du till vad du har istället? Ring Bosse Pettersson! Programmet börjar 22.12

Tisdag 21 oktober
Glömska
De flesta av oss är nog lite småglömska till vardags - vi glömmer var vi lagt nycklarna, glömmer att tanka bilen i tid, glömmer kanske ett möte. Ofta får det inte alltför stora följder och går att rätta till.  Men ibland blir det värre. Vad hände när du missade ett viktigt möte? När du glömde stänga av spisen? När du glömde hämta barn på dagis?  Ring Karlavagnen och berätta om när din glömska fick konsekvenser. Ibland kanske den rant av lett till att något blev bättre, att något bra hände? Och hur är det när den vardagliga småglömskan blir allt mer vanlig, när den blir ett problem? Har det med åldern att göra? Med stress? Med sjukdom?  Ring och prata glömska med Kjell Peder Johanson i Luleå!

Onsdag 22 oktober
Stamning
På Internationella stamningsdagen uppmärksammar vi alla dom som inte kan det talade språket för givet. Användandet av det talade språket är en utmaning för miljoner människor som stammar i hela världen. Uppskattningsvis 1%, dvs 60 miljoner människor som vi delar världen med, stammar. Hur har din stamning påverkat dig? Hur hanterar du vardagen? Har du försökt råda bot på din stamning eller har den fått bli en del av din person? Vad kan du ge för råd och tips till andra som stammar eller har nära och kära som stammar?
Ring Karlavagnen och Lisa Syrén om stamning.

Torsdag 23 oktober
Dans
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 24 oktober
Fotboll – spelet, passionen, dårskapen
När Europas ligor är i full gång och vår egen allsvenskan går in på slutrundorna måste Karlavagnen gripa tillfället och prata fotboll. Varför var Bettega bättre centralt än Camorranesi? Varför önskar vissa en dominans á la IFK Göteborg på 90-talet istället för den mästarspridning vi haft de senaste 10 åren. Hur kan folk tatuera in ett klubbmärke på bröstet. Vilka känslor är det som driver en till sånt? Är klubbkänsla o kärlek till en förening riktigt sunt?
Huliganism! Varför ska du och jag betala för svineri på en t-banestation? Eller betala för 38 poliser med övertidsersättning för att ett 50-tal fans ska dra runt på stan timmarna före match?
När såg du din första match, vad var det som fick dig att börja älska spelet, vilken är den bästa match du sett, ditt värsta minne, din inställning till spelet idag,
Ring in till Karlavagnen och Marcus Birro och prata Roma, Örgryte, IFK Norrköping, landslaget….fotboll i stort och smått. Vi börjar direkt efter Sportextra 21.40

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista