Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 44

Måndag 27 oktober
Då fick jag oanade krafter
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 28 oktober
Dataspel, tv-spel och spel på nätet
Kjell-Peder Johanson i Luleå

Onsdag 29 oktober
Syskon
Lisa Syrén i Växjö

Torsdag 30 oktober
Tre frågor
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 31 oktober
Medelmåttan - misslyckad talanglös fegis eller livsnjutare i det tysta? 
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 27 oktober
Då fick jag oanade krafter
Ibland hamnar vi i situationer vi inte kunde föreställa oss för bara en liten stund sedan. Situationer som kräver handling. Vad har du varit med om? När förvånade du dig själv? Var det när du blev sjuk och hade styrka nog att bli frisk? Eller hjälpte du en helt okänd person?  Varade hela förloppet i några sekunder eller fanns kraften där i flera års tid? Handlade du helt oreflekterat för att först efteråt förstå vad du faktiskt just lyckats med? Ring Bosse Pettersson och berätta!

Tisdag 28 oktober
Dataspel, tv-spel och spel på nätet
LAN, X-box, PS3, GTA, Wii...Som grekiska för många, men solklart för andra. Det handlar om tv-spel och pc-spel.
Vilka spel tycker du om? Varför spelar du?  Spelar du helst ensam, tillsammans med andra i stora nätverk eller hockeyspel i tv-soffan?
Vad får du ut av att spela? Hur ser du på utvecklingen av spelen - finns det spel för alla smaker eller är det något du saknar? Spelar du för mycket, så att tiden du lägger på spelandet inkräktar på annat du borde göra?
Ring Karlavagnen och Kjell Peder Johanson i Luleå och berätta om ditt spelande!

Onsdag 29 oktober
Syskon
Vilken plats vi har i syskonskaran eller om man är ”enda” barnet i en familj visar sig ha stor betydelse för våra kommande val i livet. Både vad gäller karriär och partner. Schablonbilden av storasyskon som ansvarsfulla organisatörer, småsyskon som levnadsglada i nuet och ensambarn som högpresterande visar sig vara allt annat än en schablon.
Vem är du i syskonskaran, vilka val har du gjort, hur har din plats bland dina syskon påverkat dig? Är du förälder och ser redan tendenserna i ”din” barnaskara?
Ring till Karlavagnen och Lisa Syrén och prata syskon

Torsdag 30 oktober
Tre frågor
Inspirerad av Ellen Bergmans bok med samma namn, är Stina Wollter ute efter svaren som just du sitter inne med. Så här lyder frågorna:
* Hur upplever du att bli gammal/ äldre?
* Hur vill du helst dö?
* Vad väntar du dig efter den så kallade döden?
Vill du svara?
Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 31 oktober
Medelmåttan - misslyckad talanglös fegis eller livsnjutare i det tysta? 
Är det dags att höja statusen för medelmåttan? Måste ordet vara negativt laddat? Kanske är det ett beslut och bland dem man hittar de riktiga livsnjutarna? Är det inte tur och bra att alla inte strävar mot toppen? Att alla inte vill vara årets idol? I företagsvärlden pratas mycket om ”talent management” just nu... men borde inte chefer vårda sina medelmåttor mer? För stabilitetens skull om inte annat.
Eller är medelmåttan en tråkig, talanglös typ som inte vågar ta några risker och aldrig prövar sina gränser?
Ring Marcus Birro i Karlavagnen och prata medelmåttor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".