Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 3

Publicerat lördag 10 januari 2009 kl 07.30

Måndag 12 januari
Min käraste ägodel
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 13 januari
Fritt
Kjell-Peder Johanson i Luleå

Onsdag 14 januari
När Lillan/ Lillen kom till jorden
Ylva Nilsson i Göteborg

Torsdag 15 januari
Kvinnorörelser
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 16 januari
Normal?
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 12 januari
Min käraste ägodel
Vilken är din allra käraste ägodel och vad har den för historia?Kanske var det en gåva du en gång fick som får dig att bära minnena med dig som en skatt i ditt inre? En julklapp som får dig att tänka på dofterna i mammas kök eller det allra första du köpte till det egna hemmet?

Ring till Anja Kontor och berätta om den där speciella ägodelen som du uppskattar av hela ditt hjärta, saknar eller längtar efter att äga.


Tisdag 13 januari
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Luleå finns Kjell-Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Onsdag 14 januari
När Lillan/ Lillen kom till jorden
Om att föda barn förr och nu. Var det kanske bättre på den tiden när vi inte hade all den teknologiska kunskap som gör fosterdiagnostik och bedövning möjlig? Var det lättare förr när kvinnor som fött fick ligga i lugn och ro på BB på stor sal och tillsammans följa sina nyfödda? Eller är det bättre nu när pappan har sin självklara plats vid sin nyfödda dygnet runt från första stund?

Ring och dela med er av dessa kvinnornas lumparhistorier, och alla ni pappor som säkert har lika dramatiska historier. Hur är det att vänta barn i dessa baby-boom tider när marknaden svämmar över av alla måsten och märken i baby-djungeln? Och hur vågar vi vänta så länge som många av oss gör idag med att sätta barn till världen? Vilken värld är det egentligen vi erbjuder våra barn?

Ring Ylva Nilsson i Göteborg!

Torsdag 15 januari
Kvinnorörelser
Från 50-talets käcka husmoder i stärkt förkläde till kvinnan på barrikaderna och dagens slipade kvinnliga chefer och mjuka män. Vilka kvinnorörelser har berört dig? Är det jaktlaget, Grupp 8, bokklubben eller någon mansgrupp? Vad finns det att kämpa för idag? Borde vi vara nöjda nu? Vad tycker du?

Diskutera, ventilera, reflektera, berätta och minns globala, lokala, politiska, privata, kulturella eller bara sociala kvinnorörelser med Stina Wollter.
Programmet börjar 22.12.

Fredag 16 januari
Normal?
Hur normal är du på en skala? Är det viktigt för dig? På vilka sätt är det okey att avvika? Och vad är inte accepterat?
Har vi blivit mer toleranta mot människor som sticker ut från mängden eller har gällande normer bara tagit andra former? Vilka krafter styr vad som anses vara normalt? Och vad är poängen med att jämföra sig med andra? Är det lättare att odla sin särart i en storstad än på landsorten?
Och hur går vår strävan efter att vara som alla andra ihop med att vi samtidigt vill vara speciella och unika?
Ring till Marcus Birro i Norrköping eller skicka en e-post till Karlavagnen@sr.se - glöm inte ditt telefonnummer om du vill vara med i programmet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".