Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 9

Måndag 23 februari
Vad vore livet utan musik?
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 24 februari
Unga Karlavagnen om mat
KjellPeder Johanson i Luleå

Onsdag 25 februari
Gäst: seglaren Milo Dahlmann
Lasse Swahn i Göteborg

Torsdag 26 februari
Glada Karlavagnen
Stina Wollter i Uppsala
Ny starttid: 21.40 som vanligt!

Fredag 27 februari
Fritt
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 23 februari
Vad vore livet utan musik?
Musiken sköljer bort dammet från vardagslivet och är det enda språk som inte behöver översättas. Musik är så mycket mer än bara underhållning. Den är en spegling av livet och vardagen - med många aspekter. Det stilla, tysta och de stora färgerna.

Det är vetenskapligt bevisat att körsång är nyttigt för både kropp och själ, att musikterapi kan ge läkning och att musik gör oss mer levande. Vad har den gjort för dig? Gav den dig kärlek, läkning, glädje eller liv? Berätta om konserten som påverkade dig för alltid, om melodin som spelades i ett livsavgörande ögonblick. Om instrumentet du bygger, musikdrömmen du bär på eller låten du dansar vilt till.


Ring Anja Kontor i Uppsala!


Tisdag 24 februari
Unga Karlavagnen om mat
I Unga Karlavagnen i kväll vill vi prata om mat med dig som är ung. Vilket förhållande har du till mat? Tänker du på vad du äter? På hur mycket du äter? Är maten en viktig del av ditt liv eller räcker det med att du blir mätt? Hur funkar skolmaten där du bor? Vilken är din favoriträtt? Vad bjuder du kompisarna på? Är du vegan eller vegetarian? Varför? Har dina matvanor förändrats?

När det är Unga Karlavagnen sätter vi en åldersgräns på cirka 20 år för att medverka i programmet. Men lyssna får man förstås gärna gör oavsett ålder!

Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och prata mat!


Onsdag 25 februari
Gäst seglaren Milo Dahlmann
Läs mer under ”Aktuellt”.
Ring Lasse Swahn i Göteborg!

Torsdag 26 februari
Glada Karlavagnen
Nu är det dags att lyfta fram glädjeämnena i tillvaron! Vad gläds du över? Vad får dej att bubbla över av livslust och entustiasm? Vad är glädje för dig? Vardagens små stilla skimrande stunder eller när det vankas stor fest? Är du glad över dina starka fötter, din fantastiska arbetsplats, dina syltburkar i skafferiet eller att du äntligen ska separera? Hur tycker du att vi kan få in mer glädje i våra liv i tider då det skymmer?

Berätta för Stina Wollter i Uppsala om vad som gör dej glad!


Fredag 27 januari
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Norrköping finns Marcus Birro för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".