Vecka 12

Måndag 16 mars
Vad gör du just nu?
Bosse Pettersson i Uppsala
(Danbandsliv återkommer vi till vid ett annat tillfälle.)

Tisdag 17 mars
Barn med funktionsnedsättning
KjellPeder Johanson i Luleå

Onsdag 18 mars
Världen förändras - hänger du med?
Gäst: Hans Rosling, läkare och professor i internationell hälsa
Lasse Swahn i Göteborg

Torsdag 19 mars
Nostalgi
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar efter Radiosporten, dock tidigast 21.40.

Fredag 20 mars
Fritt
Jessica Gredin i Norrköping

Måndag 16 mars
Vad gör du just nu?
(”Dansbandsliv utgick p g a allt för kort sändningstid - men vi återkommer till ämnet!)
Ring Bosse Pettersson i Uppsala!


Tisdag 17 mars
Att ha barn med funktionsnedsättning
I Karlavagnen i kväll vill vi prata om hur det kan vara att ha ett barn som inte alltid är som alla andra. Om hur det är för dig att vara förälder till barn med en funktionsnedsättning av något slag. Vilka problem för det med sig? Hur löser ni dem? Hur ser vardagen ut? Vilka speciella glädjestunder har ni tillsammans? Hur förhåller sig folk i er omgivning?

Föräldrar till barn i alla åldrar - ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och dela med dig av dina erfarenheter och berättelser!

Onsdag 18 mars
Världen förändras - hänger du med?
I Afrika är det fattigt, i Asien ännu fattigare och i Latinamerika bara bråkar de hela tiden. Men här i Europa och i USA här är det lugnt och utvecklat och bra. Eller...? Nej, världen ser inte längre ut som vi en gång fick lära oss. Tidigare fattiga länder är inte längre så fattiga, och utvecklingen går i rasande fart utanför USA och EU. Och vi riskerar att stå här med våra tvättade halsar för att vi inte hade vett att undersöka verkligheten.

Har du erfarenheter av hur den nya sköna världen faktiskt ser ut idag? Har du jobbat i i Kina, Singapore eller Indien och sett en annan bild av världen? Ring till Lasse Swahn och Karlavagnen ikväll för att berätta om dina erfarenheter!

Med i studion finns också Hans Rosling. Han är professor i internationell hälsa, en bejublad föreläsare, och han var en av dem som startade organisationen ”Läkare utan gränser”. Lyssna på och ta chansen att tala med Hans om den nya världsbilden!

Torsdag 19 mars
Nostalgi
För några hundra år sedan, ansågs nostalgi vara en allvarlig och ibland dödlig sjukdom. Numera betyder nostalgi snarare längtan, en längtan efter ett då. Hur ser det ut för dig? Är det en plats, ett ting ett tillstånd, eller särskilda sinnesintryck som gör dig nostalgisk? Är det hemkärnat smör, Hasse- och Tagesketcher, 80-tals-disco eller nationslivet, som väcker känslan av nostalgi i dig?

Ring Stina Wollter i Uppsala!
Programmet börjar efter Radiosporten och tidigast kl 22.12.

Fredag 20 mars
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Norrköping väntar Jessica Gredin för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".