Veckans ämnen i karlavagnen

Vecka 14

Måndag 30 mars
Detta har jag valt bort
Stina Wollter i Uppsala

Tisdag 31 mars
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 1 april
Vad är lycka för dig?
Lasse Swahn i Göteborg

Torsdag 2 april
Våren och jag.
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 3 april
De svarta prognosernas vecka -
är du redan drabbad av den ekonomiska krisen? 
Jessica Gredin från Norrköping

Måndag 30 mars
DETTA HAR JAG VALT BORT
Kvällens ämne handlar om att medvetet välja bort något. Materiellt eller mentalt. Vad har du avstått, försakat eller bojkottat för att trivas bättre med dig själv?
Är du en nutida asket som skalat bort allt onödigt från tillvaron, eller en konsumentmedveten person som väljer bort allt som inte är rättvisemärkt och ekologiskt?
Har du valt bort tv, griskött, kolhydrater, en relation med en släkting, ett äktenskap eller kanske fysisk aktivitet?
Ring in och berätta om det du har valt bort för Stina Wollter i Uppsala!

Tisdag 31 mars
FRITT
I kväll när ämnet är fritt är det du som bestämmer vad vi ska prata om i Karlavagnen. Vilka tankar, erfarenheter, berättelser, upplevelser, åsikter vill du dela med dig av? Det kan handla om världen, livet, relationer, sämhället - ja om vad som helst.
Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå om stort och smått!

Onsdag 1 april
VAD ÄR LYCKA FÖR DIG?
Det ska vi försöka ta reda på under onsdagens Karlavagn från Göteborg. Gäst i studion är Bengt Brülde, som undervisar i praktiskt filosofi och som har skrivit en doktorsavhandling om lycka. Vi svenskar ligger bra till när man försöker mäta hur lyckliga människor är i olika länder. Ändå är det som vi vet stora individuella skillnader mellan oss. Pengar, skönhet och arbete bidrar till att man mår bra - men lyckligast är ändå dem av oss som inte alltid strävar efter mer av allt, tror Bengt Brülde, och menar att reklamen är en stor bov i våra liv. Den får oss att ständigt känna att vi saknar något. Och sedan en sak till. Och en till...

Programledare är Lasse Swahn.

Torsdag 2 april
VÅREN OCH JAG
Nu växer det och sprirar i naturen! Fåglarna kvittrar, solen brakar in genom fönstren och dammpartiklarna dansar tydligare än någonsin framför din näsa. Tidningarna fylls av panikbantningstips och relationsråd. Och där står du, lika yrvaken varje år inför vårens mirakel ... Vad händer då inom dej? Ser du våren som tiden för nystart och en chans till att röja ut det gamla och ta in det nya, eller är det nu du bara vill krypa in under en filt och undvika alla lättklädda förälskade par som lusar ner stadsbilden? Ja, hur ser din relation till våren ut?

Ring in och prata med Stina Wollter!

Fredag 3 april
DE SVARTA PROGNOSERNAS VECKA
Är du redan drabbad av den ekonomiska krisen? Arbetslös eller kanske varslad? Och vad gör du för att anpassa dig till de kärva år som väntas? Har du några marginaler? Och hur orolig är du som ännu inte har drabbats?

Ring och prata med Jessica Gredin i Norrköping. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post med ditt telefonnummer till karlavagnen@sr.se. Lars Anrell är producent.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".