VECKANS ÄMNEN I KARLAVAGNEN

Vecka 15

Måndag 6 april
Fritt
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 7 april
Sovtips
Kjell Peder Johanson i Luleå
Programmet startar 23.07

Onsdag 8 april
Mitt första jobb
Lasse Swahn i Göteborg
Programmet startar 23.07

Torsdag 9 april
Dietdjungeln
Stina Wollter i Uppsala 

Fredag 10 april
Vårputsa dina relationer!
Marcus Birro i Norrköping
Vi börjar 21.40 som vanligt.

Måndag 6 april
FRITT
I kväll är ämnet fritt, det är det du som bestämmer vad vi ska prata om i Karlavagnen. Vilka tankar, erfarenheter, berättelser, upplevelser, åsikter vill du dela med dig av? Det kan handla om världen, livet, relationer, sämhället - ja om vad som helst.Ring till Anja Kontor i Uppsala eller mejla karlavagnen@sr.se

Tisdag 7 april
SOVTIPS
I kväll startar Karlavagnen först 23.07 - en tid när det är dags för ganska många att börja tänka på sömnen.
Hur gör du för att somna bra? Hur gör du för att sen sova gott hela natten?
Ring Kjell Peder i Luleå och dela med dig av dina bästa tips för en god nattsömn!

Onsdag 8 april
MITT FÖRSTA JOBB
Visst kommer du ihåg hur det var att gå till den allra första arbetsdagen? Känslan av stolthet och nervositet. Kanske blev det annorlunda med tiden? Du minns chefen, sur och tvär eller glad och hjälpsam. Hur var det med arbetskamraterna och rasterna? Kanske stressade du fram till stämpelklockan - och hem igen, där du föll ihop av trötthet. Vad hade du för arbetsvillkor, och minns du den första lönen? Är du kanske till och med kvar på ditt första jobb?
Karlavagnen onsdag kväll är kort, vi startar tidigast 23.07, men då drar vi igång bland våra minnen kring första jobbet.
Programledare är Lasse Swahn.

Torsdag 9 april
DIETDJUNGELN
Viktväktarna, Montignac, Atkins, GI- metoden, rymddieten, pulver, piller, VLCD, Scarsdale, flyvärdinnedieten, terapi, bantarsoppa, LCHF, stenålderskost…
Ja, det är en snårig motsägelsefull djungel som omger de olika bantningsmetoderna och senaste hälsorönen. De avlöser varandra i medierna och vi vet inte från dag till dag vad vi ska lita på.
För många kilon på kroppen - hur skall man ta sig in i dietdjungeln och komma lättare och gladare ut på andra sidan?
Ring till Stina Wollter i Uppsala och berätta vad du lägger på din tallrik - och om/hur det har funkat för dej!

Fredag 10 april
VÅRPUTSA DINA RELATIONER!
Just nu lägger vi massor av tid på att se över våra båtar, trädgårdar, motorcyklar och bilar... men hur medvetet vårdar vi våra relationer?
Du kanske redan har fungerande och goda relationer eller så finns det ett och annat att önska...
Behöver du goda råd för att komma vidare eller närmare någon som du bryr dig om? Eller kanske en knuff för att våga lämna en relation bakom dig? Kanske befinner du dig mitt i en konflikt där du inte vet hur du ska göra... eller sitter fast i ett tuggummi av missförstånd?
På långfredagen finns både Marcus Birro och relationscoachen Sverker Wadstein i programmet! Ta chansen och få lite personlig coachning!

Skicka gärna en e-post med ditt telefonnummer om du det är trångt i slussen. karlavagnen@sr.se Producent Jessica Gredin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista