Vecka 16

Måndag 13 april Annandag Påsk
Dansbandsliv
Bosse Pettersson i Uppsala
Programmet börjar redan kl 21.00.

Tisdag 14 april
Vakentips
KjellPeder Johanson i Luleå
Programmet börjar kl 23.07.

Onsdag 15 april
Min första bil
Lasse Swahn i Göteborg
Programmet börjar kl 23.07.

Torsdag 16 april
Reumatism
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar kl 22.12.

Fredag 17 april
Tillhör du någon grupp?
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 13 april
Dansbandsliv
Svetten, sången eller stegen - vad är det som får dig att återvända till dansgolvet? Följer du din favoritorkester i varje steg de tar, i varje ackord de spelar, i varje andetag? Är du uppvuxen i dansbandskulturen eller har du funnit den som vuxen? Vilka människor har du träffat? Hur ser din dansbandsvardag ut?

Ring Bosse Pettersson på Annandag Påsk!
Programmet börjar redan kl 21.00.

Tisdag 14 april
Vakentips
Trots att timmen är sen när Karlavagnen sänds i kväll - programmet startar kl 23.07 - så är det många som är vakna. Några är vakna för att de vill vara det, andra för att de måste.

Hur gör du som är ute och kör, som arbetar, som sitter och pluggar eller som av någon annan anledning måste hålla dig vaken och skärpt?

Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och dela med dig av dina bästa vakentips!

Onsdag 15 april
Min första bil
Säkert minns din första bil – glädjen, stoltheten och känslan av frihet när du för allra första gången satte dig bakom ratten och stack iväg…kanske långt bort, eller bara en kort bit. Tillhörde du dem som gav bilen ett eget namn? Eller var det bara en praktisk nödvändighet?

I kvällens Karlavagn vill vi höra berättelserna om dig och din första bil – äventyr, händelser, glädje eller sorg.
Ring Lasse Swahn!
Programmet börjar kl 23.07.

Torsdag 16 april
Reumatism
Reumatism är en spridd folksjukdom som verkar ha funnits sedan urminnes tider och som vem som helst kan drabbas av. I Sverige lever över 1 miljon barn och vuxna med en av de cirka 80 reumatiska diagnoser som finns.

Hur ser din vardag ut? Hur har livet förändrats i och med Reumatism-diagnosen? Fick du kämpa för att få din diagnos och rätt behandling? Hur har förhållningssättet till reumatism förändrats genom tiderna?

Var med och räta ut frågetecken och fördomar kring reumatism; ring Stina Wollter i Uppsala!
Programmet börjar kl 22.12.

Fredag 17 april
Tillhör du någon grupp?
Ingår du i ett lag, någon klubb eller subkultur (!)... eller är du på något annat sätt delaktig i en grupp? Vad har ni gemensamt? Vilka förväntningar har du på den gemenskapen och vad ger det dig?

Eller är du mer av en ensamvarg? Kanske en ensamvarg som längtar efter en flock... Vart tog behovet av grupptillhörighet vägen i vårt individualistiska samhälle? Finns det kvar ett sånt behov fast man inte pratar så mycket om det?

Marcus Birro är programledare från Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".