Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
VECKANS ÄMNEN I KARLAVAGNEN

Vecka 18

Måndag 27 april
Läs- och skrivsvårigheter
Bosse Pettersson i Uppsala
Programmet börjar eventuellt cirka kl 22.30.

Tisdag 28 april
Sorgearbete
KjellPeder Johanson i Luleå

Onsdag 29 april
Vad gör du i kväll?
Ylva Nilsson i Göteborg
Programmet börjar ca kl 23.07.

Torsdag 30 april Valborgsmässoafton
Fritt
Stina Wollter i Uppsala
Obs! Programmet börjar redan kl 21.06.

Fredag 1 maj
Är det någon mening med att demonstrera?
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 27 april
Läs- och skrivsvårigheter
Ingen vet hur många människor det handlar om. Det vi vet är att det kan påverkar vardagslivet mycket att ha läs- och skrivsvårigheter.

Hur har din resa sett ut? Har du varit öppen med dina problem och fått den hjälp du behövt? Eller har det varit tungt att berätta för nära och kära? Var det t o m din arbetsgivare som upptäckte dina läs - och skrivsvårigheter? Har du hittat en metod som fungerar finfint för dig?

Ring Bosse Pettersson i Uppsala och berätta!

Tisdag 28 april
Sorgarbete
Sorg är en reaktion på en förlust och att känna sorg är normalt och naturligt.
Sorgen efter en anhörig eller en vän som gått bort, sorgen efter en separation, sorgen att förlora jobbet, sorgen efter ett sjukdomsbesked. Förluster som gör att framtiden förändras, att drömmar går i kras.

Men hur kan sorgen hanteras, hur kan den bearbetas? Hur har du gjort, hur har du genomfört ditt sorgearbete? Hur har omgivningen sett på din sorg? Var hittade du hjälp, vilket stöd hade du velat ha? Har du sökt dig till andra i liknande situation?

Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och dela med dig av dina
erfarenheter av sorg och sorgearbete?

Onsdag 29 april
Vad gör du i kväll?
Onsdagens Karlavagn avgår först cirka 23.07 och du som är vaken då, ring oss och berätta vad du gör. Är du liksom kvällens programledare en så kallad B-människa? Du går igång på kvällen och sover gärna länge på morgonen.

Du som börjar rensa garderober eller sortera foton när andra sover som bäst. Du som gärna fastnar framför en gammal Seinfeld-repris eller dyker ned i en tegelstensroman när klockan går mot midnatt. Du som gör upp storslagna planer för resten av ditt liv, betalar räkningar, begråter ditt brustna hjärta, skriver dagbok eller sjunger opera.
Ring och berätta vad du gör ikväll eller maila karlavagnen@sr.se

Programledare är Ylva Nilsson i Göteborg!

Torsdag 30 april
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp - och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Uppsala väntar Stina Wollter i hopp om att få lyssna, vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Fredag 1 maj
Är det någon mening att demonstrera?
Eller finns det andra sätt?

Att kunna göra sin röst hörd är en viktig del i en demokrati. Men vad fungerar i vår tid? Är det någon mening med traditionella demonstrationer? Eller finns det bättre sätt numera?

Ring till Marcus Birro i Norrköping!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".