Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 22

Måndag 25 maj
Dilemman
Anja Kontor i Uppsala
Programmet börjar 22.12.

Tisdag 26 maj
Välja Europa
Gäst i studion: SR:s utrikesreporter Willy Silberstein
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 27 maj
Allt om min mamma
Ylva Nilsson i Göteborg
Programmet börjar ca 22.45.

Torsdag 28 maj
Efter studenten
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar 22.12.

Fredag 29 maj
Fritt
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 25 maj
Dilemman
En vän flirtar hejdlöst med din man, din mamma ger bort en släktklenod till din bror som hon har lovat dig, eller så vet du att din bästa väns man är otrogen. 

Alla ställs vi inför Dilemman i vardagen som vi måste hantera.
Hur skulle du göra om någon du talar med mellan fyra ögon börjar skicka SMS under ert samtal,
eller om en vän la ut privata partybilder på dig på nätet,
eller om du  av misstag fick reda på att tre av dina arbetskamrater skulle få sparken,
eller om du samåkte med någon som stank av svett ? 
  
"SANNINGEN SKA GÖRA EDER FRIA", stod det skrivet över ingången till Anja Kontors
gymnasieskola och ikväll handlar Karlavagnen om dina dilemman. Ska vi alltid tala sanning eller kan det var bättre att tänka att " Det man inte vet har man inte ont av ".

I studion kommer Anja Kontor ha hjälp av komikern Lasse Eriksson, psykologen
Madeleine Gauffin Rahme och motorjournalisten Janne Blomqvist.

Ring till Karlavagnen i Uppsala!

Tisdag 26 maj
Välja Europa
Om lite mindre än två veckor är det val till Europaparlamentet, EUs enda direktvalda organ. Där har 785 ledamöter i uppgift att företräda medborgarna i EUs 27 medlemsstater med tillsammans 492 miljoner invånare.

Hur ser du på valet? Ser du fram emot att få rösta? Vad tycker du om parlamentets arbete?  Vad borde EU göra mer - eller mindre - av? Vilken roll tycker du EU och Europaparlamenetet ska ha? Hur påverkar EU ditt liv? Vill du veta mer?

Ring och diskutera! I studion ikväll finns som vanligt Kjell Peder Johanson  men också Sveriges Radios utrikesreporter Willy Silberstein, som vet massor om EU och Europaparlamentet.

Onsdag 27 maj 
Allt om min mamma
På söndag är det Mors dag men vi passar redan i kväll på att hylla Mamma.

Vad har din mamma betytt för dig; som människa, som förälder och hur är det när mamma blir gammal? Du kanske inte ens har lust att fira henne? Eller så tycker du att din mamma skall lyftas fram varje dag.

Karlavagnen vill veta allt om din mamma! Maila karlavagnen@sr.se eller ring Ylva Nilsson i Göteborg!

Torsdag 28 maj
Efter studenten
"Sjung om studentens lyckliga daaaaar!" heter det i Studentsången. Du som snart är på väg ut genom din gymnasieskolans ytterdörr för sista gången, hur lycklig är du på en skala? Bubblar du av framtidstro, har du myror i brallan av alla förväntningar, kan du knappt vänta? Vad är det du ser framför dig; resa med kompisar, att återvända till skolbänken, arbetslöshet, ett stort svart hål, ett ingenting eller har du bara en skön känsla i magen?

Hur var det för dig som för länge sen vänt blicken bort från din gymnasieskola? Vart tog du vägen? Var framtiden utstakad eller valde du fritt? Blev det som du trodde? Eller hamnade du på en helt annan plats?

Ring till Stina Wollter och berätta vem du tror att du ska bli när du har din vita mössa i handen, eller vad som hände med dig när du insåg att den var i din ägo!

Fredag 29 maj
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar, som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Norrköping väntar Marcus Birro för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Marcus Birro i Norrköping!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista