Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 23

Måndag 1 juni
Vad jag önskar att jag hade vetat när jag var 25 år
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 2 juni
Fritt
Anja Kontor i Uppsala

Onsdag 3 juni
Allt om min pappa
Ylva Nilsson i Göteborg

Torsdag 4 juni
Mitt kall
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 5 juni
KARLAVAGNEN UTGÅR
Lyssna istället på sändningen från Sweden Rock Festival

Måndag 1 juni
Vad jag önskar att jag hade vetat när jag var 25 år
Var du onödigt osäker? Önskar du att du hade haft en annan attityd eller tagit dig själv i famnen lite oftare och sagt till dig själv att du dög? Kanske var du en arbetsnarkoman som inte levde ditt eget liv utan gjorde det som förväntades av dig istället för att stå på dig och säga ifrån?

-Visst... en del drömmar hade du säkert när du var 25. Men kanske borde du inte bara pratat om dem utan agerat och insett att livet pågår NU och inte varar för evigt. Det hade kanske varit härligt att veta att lustan är viktigare än Luther. Att du borde ha upphört med ditt urskuldande
knixande och varit tydligare. Funderat mindre på din dubbelhaka, dina kroppsdelar och på vem som tyckte vad om dig. Hånglat mycket mer. Njutit av ditt eget skratt eller bett din partner
flyga och fara. Slutat springa omkring och behaga, dansat mer eller gift dig med
kärleken på andra sidan jordklotet.

Ring Anja Kontor i Uppsala och berätta!

Tisdag 2 juni
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Uppsala väntar Anja Kontor för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Anja Kontor i Uppsala!

Onsdag 3 juni
Allt om min Pappa
Mamma är färdigfirad och i kväll är det dags för Pappa! I vårens bokflora har man kunnat hitta  både kärleksförklaringar och uppgörelser med Pappa.

Hur har du det med din pappa? Vad har han betytt för dig och vad betyder han i dag? Har han funnits där för dig eller du kanske har vuxit upp utan pappa? Och du som just själv blivit pappa - poppar din egen pappa nu upp i dig och är det bra eller dåligt?

I Karlavagnen förra onsdagen hyllade vi mamma. Vill du hylla din pappa - eller vill du göra
upp med honom? Passa på i kväll när vi går till botten med Pappa!

Maila karlavagnen@sr.se eller ring Ylva Nilsson i Göteborg!

Torsdag 4 juni
Mitt kall
Vad är ditt kall?  Kan det vara ett kall att ge någon eller något upprättelse? Finns det något du vill rädda, vårda, hämta?  Finns det yrken som är mer kall än ett jobb? Var leder ditt kall dig? Ut i världen, in i gympasalen eller till ett pannkaksstånd mitt i city?

Oavsett om du vill få barnskor att produceras med bredare läst eller vill lösa lösa konflikter i Mellanöstern - ditt kall är något världen borde veta om!

Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 5 juni
Karlavagnen utgår
Lyssna istället på Sweden Rock Festival

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista