Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 25

Måndag 15 juni
Skaffa hund
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 16 juni
Fritt
Bosse Pettersson i Uppsala

Onsdag 17 juni
Jorden vi ärvde...
Stina Wollter i Uppsala

 Torsdag 18 juni
"Det lägger jag i min minneslåda"
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 19 juni Midsommarafton
KARLAVAGNEN UTGÅR
Lyssna på P4 Retro med Clabbe

Måndag 15 juni
Skaffa hund
Vi lägger allt mer pengar på våra husdjur och förra året spenderade vi nästan nio miljarder kronor på  dem. Det är en ökning med 45 procent jämfört med 2004, enligt organisationen Manimalis.

Är dina husdjur en eller flera hundar? Vad införskaffade du före du blev med hund? Plöjde du all litteratur om hundar som finns att på tag på? Hur valde du ras? Var det känslan eller förnuftet som fick styra dina val? Vad betyder din fyrbenta vän för dig? Och hur har vardagen förändrats med ett till liv att ta hänsyn till?

Ring den nyblivne hundägaren Bosse Pettersson i Uppsala!


Tisdag 16 juni
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Uppsala väntar Bosse Pettersson, beredd att lyssna och på att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se


Onsdag 17 juni
Jorden vi ärvde...
"Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,
JORDEN VI ÄRVDE
och lunden den gröööna"- ja så skrev han, Evert Taube, om vår kära gamla planet.

Hur ser du på Jorden, Tellus, som vi delar med djuren och naturen? Är du orolig? Älskar du den? Jobbar du med den? Skyddar du den? Utforskar du den? Struntar du i den? Ser du dig bara som en tillfällig gäst som äter av kakan och sen lämnar ett och annat fotspår?

Hur står det till med skogarna, älvarna, bergen och jorden som skall härbärgera kärnavfall, sopor och utsläpp och samtidigt se till att vi överlever?

Ring Stina Wollter i Uppsala!

 
Torsdag 18 juni
"Det lägger jag i min minneslåda"
Om du var tvungen att i hast lämna landet eller något liknande - och bara hade tid att välja några få ting som hade ett särskilt värde för dej- vad skulle du lägga ner i din "minneslåda"?

Finns det ett blad från en brudbukett, en mjölktand, en bebissocka, ett foto, en skiva, en bok eller en liten fånig prydnadssak som kanske ser helt obetydlig ut för omvärlden men för dig är talismaner av största betydelse? Ting, bärare av historia, dofter, minnen, tider som flytt och som påminner dig om vem du är och varför.

Har du kanske redan en liten ask som du kan berätta om? Annars; blunda och tänk på vad du skulle stoppa ner i en minneslåda och ring sedan och berätta för Stina Wollter i Uppsala!


Fredag 19 juni Midsommarafton
KARLAVAGNEN UTGÅR
Lyssna på P4 Retro med Clabbe