Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 26

Måndag 22 juni
Spriten och sommaren
Kjell Peder Johanson i Luleå

Tisdag 23 juni
Tankar i sommarnatten
Kjell Peder Johanson i Luleå
Programmet börjar ca 22.40.

Onsdag  24 juni
Sommarplågor
Bosse Pettersson i Uppsala

Torsdag 25 juni
Fritt
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 26 juni
Hemvändare
Stina Wollter i Uppsala

Måndag 22 juni
Spriten och sommaren
Under sommaren dricker många betydligt mer än vanligt - inte minst under midsommar, den helg som just passerat. Vi umgås mer, många har ledigt och färre plikter.

Hur har du det i sommar - dricker du vin, öl och sprit? Blir det mer än i den vanliga vardagen? Är det helt ok, eller har du tappat kontrollen? Stämmer det att allt fler ungdomar tar avstånd från alkohol? Är du orolig för människor i din närhet, för att de dricker för mycket? När sommaren är slut, klarar du då av att gå tillbaka till mer vardagliga och kanske måttligare alkoholvanor?

Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och prata sommar, vin, öl och sprit!


Tisdag 23 juni
Tankar i sommarnatten
Nu när sommarnätterna är som ljusast vill vi veta vad du tänker på! Det kan vara tankar som dykt upp under dagen, funderingar kring något du varit med om, frågor som du diskuterat med andra. Tankar om livet, om sommaren, om relationer - vad som helst!

Karlavagnen är i kväll lite kortare än vanligt. Men när vi väl kommer igång vill vi höra om just dina tankar  i sommarnatten. Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och dela dina tankar med fler!

Programmet startar efter Radiosporten, ca 22.40.


Onsdag  24 juni
Sommarplågor
Äntligen är sommaren här! Nu är det bara att njuta... - eller? Finns det en låt du redan har tröttnat på, myggor som stör friden, påtvingat sällskap, lider du av att knö ner valkarna i en för liten badkostym, sinande semesterkassa, eller är vädret inte riktigt som du har tänkt dig?

Lyft fram i-landsproblemen ur garderoben, syna dem i sömmarna och ring Bosse Pettersson i Uppsala!


Torsdag 25 juni
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på, en plötslig insikt, eller något som har hänt under dagen.  I studion i Uppsala väntar Stina Wollter   för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Fredag 26 juni
Hemvändare
Vad lockar dig tillbaka till platsen som du räknar som din ursprungliga - platsen du kallar för hemma? Hur ofta åker du dit? Vad händer i dig där? Hur känns det att återse det du lämnade?

Åker du tillbaka för att fira sommaren, födelsedagar eller kanske söka dina rötter? Varför flyttar du inte tillbaka? Eller är det precis det du har gjort; slitit upp bopålarna, bytt arbetsplats och ställt barnen i dagiskö för att uppleva ett nygammalt sammanhang? Har du bott utomlands i flera år och nu återvänt? Vad var det som lockade med platsen dör allt hade sin början?

Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta!