Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 33

Måndag 10 augusti
I höst ska jag...
Ylva Nilsson i Göteborg

Tisdag 11 augusti
Hundvett och etikett
Ylva Nilsson i Göteborg

Onsdag 12 augusti
Att trivas ensam - hur gör du?
Ylva Nilsson i Göteborg
Programmet börjar kl 22.12.

Torsdag 13 augusti
Min kreativa sommar
Ylva Nilsson i Göteborg

Fredag 14 augusti
Om jag hade en tidsmaskin
Ylva Nilsson i Göteborg

Måndag 10 augusti
I höst ska jag...
Hösten är tiden då allting börjar om- skolor jobb, vardagen tar över. Men det är också tiden då många av oss startar nya projekt.

Snart är det höst- vad ska du göra för nystart? Ska du gå en spännande kurs, flytta till ett nytt ställe, ska du äntligen börja träna, eller släktforska? Och hur tror du det blir med dina storslagna planer?

Ring och berätta, Ylva Nilsson sitter beredd i göteborgsstudion.

Tisdag 11 augusti
Hundvett och etikett
Det finns hundar som inte skrämmer minsta barn, och hundar som skapar panik bara genom att se farliga ut. I kvällens Karlavagn finns Roger Stjernhult med i studion. Han kan det mesta om hyfs och vett i hundvärlden - framför allt om hur hundägare och icke hundägare bäst skall komma överens. Får man släppa hunden lös bara för att den är snäll? När är det okej att klappa andras hundar? Kopplat eller okopplat och hur kan man jobba med sin hundrädsla.

Ring i kväll och prata hundvett och etikett! Programledare är Ylva Nilsson i Göteborg.

Onsdag 12 augusti
Att trivas ensam - hur gör du?
Ofta pratar vi om ensamhet som ett problem - men för en del av oss är det också en befriande känsla att kunna vara ensam och trivas med det.

Hur gjorde du för att lära dig att trivas i ditt eget sällskap? Har du kanske till och med några råd och tips att dela med dig av till andra? Ring till Karlavagnen och berätta hur du gjorde för att trivas med att vara ensam.

Programledare är Ylva Nilsson och programmet startar 22.12.

Torsdag 13 augusti
Min kreativa sommar
Sommaren går mot sitt slut, och kanske tillhör du den allt större grupp som inte legat och latat dig hela semestern. Ikväll vill vi veta allt om din kreativa sommar. Vad har du gjort för något? Har du byggt en veranda, gått en skrivarkurs, fjällvandrat, lärt dig väva. Vad du än har gjort i sommar - ring och berätta!

Ylva Nilsson sitter beredd i Göteborgsstudion.

Fredag 14 augusti
Om jag hade en tidsmaskin
Vissa perioder i historien lockar och fascinerar så mycket att man till och med skulle vilja besöka dem. Om du hade möjlighet att flytta dig i tiden - vilken historisk tid skulle du då vilja dyka ner i? Skulle du vilja vara köpman i någon av 1300-talets Hansastäder? Skulle du vilja vara en swingpjatt på 1940-talet? Uppleva studentuppror 1968 eller kanske vara en krinolinklädd dam i Marie Antoinettes sällskap?

Vi släpper fantasierna fria i kvällens Karlavagn som leds av Ylva Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista