Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 37

Måndag 7 september
Vad är passion för dig?
Anja Kontor i Uppsala
Programmet börjar kl 22.12.

Tisdag 8 september
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 9 september
Våra barn och barnbarn - fråga föräldracoachen!
Ylva Nilsson i Göteborg

Torsdag 10 september
Handarbete
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar ca kl 21.40.

Fredag 11 september
Hur upplever du tiden?
Lisa Tilling i Norrköping

Måndag 7 september
Vad har du för passion?
En del åker land och rike runt för att se på fåglar. Andra brinner för platser ingen känner till eller har en stark förkärlek till kungaalbum, högklackat eller gemensamma frukostar.

Att våga uttrycka sig på sitt eget sätt utan att snegla på andra, kan ge dig framgång hävdar många experter. Och i ett samhälle som ibland handlar om att "följa John" att ge upp sina önskemål, kanske passionen kan hjälpa dig att få kontakt med hela din personlighet. Så vad ägnar du dig åt? Vad är din passion och hur får du utlopp för den? Vill du bli av med den? Vilka styrkor ger den dig och hur fann du den?

Ring till Anja Kontor som i kvällens Karlavagn kommer att göra en alldeles egen bekännelse om sin livslånga passion!

Tisdag 8 september
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Luleå väntar Kjell Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Hör av dig till Kjell Peder Johanson!

Onsdag 9 september
Våra barn och barnbarn - fråga föräldracoachen!
I kväll ställer Karlavagnen barnen i fokus och du har chansen att ställa alla frågor du har om trotsiga treåringar, inskolning på förskola, matvägrare, sömnvanor samt föräldra- och inte minst mor-och farföräldrarollen. Hur har vi det med våra små i dessa dagar när nanny-program premierar skamstolar och time-out.? Och hur är det i skolan, är kanske skamvrån på väg tillbaka?

Ring och prata om dina barn och barnbarn med förskoleläraren och föräldracoachen Anna Kristiansson som sitter i Göteborgsstudion tillsammans med Ylva Nilsson!

Torsdag 10 september
Handarbete
Handarbete är något som sysselsatt människan sedan urminnes tider - många gånger av nödvändighet, andra gånger för att det är så lustfyllt. Vad gör du med händerna? Täljer, svarvar, tvinnar, kardar, smider, broderar eller väver du? Förvaltar du en kunskap som gått i arv i generationer? Eller har du funnit denna sysselsättning för dina händer helt på egen hand? Är det en rofylld aktivitet? Ägnar du dig åt den av estetiska skäl? Pysslar du på i din ensamhet eller i grupp? Oavsett vilket - ring till Stina Wollter och berätta om en folkrörelse större än själva livet!

Fredag 11 september
Hur upplever du tiden?
Sommaren har rusat förbi. Det går fort när man har roligt heter det ju. Hösten ställer nya krav på struktur och ordning och de flesta måste återigen passa tider. För många rutas livet in i små enheter som planeras noga för att allt ska hinnas med. Men hur upplever du tiden? När går den fort och när står din tid stilla? Är du närvarande i nuet eller planerar du framtiden mest hela tiden? Kanske är du nostalgiker och ägnar dig mycket åt dina minnen? Hur upplever du tiden?

Ring Lisa Tilling i Norrköping!

Marcus Birro är ledig under september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".