Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 44

Måndag 26 oktober
Fritt
Bosse Petterson i Uppsala

Tisdag 27 oktober
Mitt land
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 28 oktober
Alltinget i Karlavagnen
Lasse Swahn i Göteborg

Torsdag 29 oktober
Åldrande föräldrar
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 30 oktober
Fritt
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 26 oktober
Fritt
Vill du revoltera eller debattera? Skicka ris eller ros? Eller bara berätta något viktigt? När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Uppsala finns Bosse Pettersson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Tisdag 27 oktober
Mitt land
Vilket är DITT land? Är det landet du bor i nu eller landet där du en gång bodde, kanske landet där du är född?
Är det landet du av någon anledning längtar till? Landet du besökt och som för alltid fått en egen plats i ditt hjärta?
Är ditt land ett land utan nationsgränser, som Kurdistan eller Sapmi?

Oavsett om du just nu bor i Sverige eller någon annanstans i världen - hör av dig och berätta om ditt land, landet i ditt hjärta.

Ring eller mejla till Kjell Peder Johanson i Luleå! Och glöm inte att skriva ditt telefonnummer om du mejlar och vill bli uppringd!

Onsdag 28 oktober
Alltinget i Karlavagnen
Onsdagarna i Karlavagnen kommer fram till nyår att bjuda på möjligheten att i direktsändning få svar på nästan vilka frågor som helst.

I samtal mellan lyssnarna och vår kunskapspanel från Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola resonerar vi om såväl stora som små frågor.

Ring Lasse Swahn i Göteborg med din undran!

Torsdag 29 oktober
Åldrande föräldrar
Tar du hand om dina åldrande föräldrar eller är de fortfarande de som tar hand om dig? Passar de dina barn och bjuder på våfflor, sticker till dig en slant när det krisar?
Vad har det inneburit för dig att se en mamma eller pappa bli sjuk och svag och inte orka det hon/han en gång förmådde? Är det nu du betalar tillbaks för deras uppoffringar då du var yngre?På vilket sätt vill du finnas för dem?
Eller tycker du att det är samhällets ansvar efter deras hela liv med skattebetalande- att sköta det? Blir det en fikastund i månaden eller en titt efter jobbet varje dag? Eller är dina åldrande föräldrar mer aktiva än någonsin och du får knappt se dem för alla golfresor, kurser och gympapass?

Inom tjugo år kommer det att finnas över 800.000 svenskar som är äldre än 80 år och forskarna är överens – äldrevården i framtiden sköts av familjen. Kommunerna har skurit ner på äldreboendet. Det som istället ökar är anhörigvården.

Anhörig, barn, med åldrande föräldrar. Hur tänker du, hur känner du, hur ser din verklighet ut?

Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta!

Fredag 30 oktober
Fritt
Ring Marcus Birro i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".