Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 47

Måndag 16 november
Fritt
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 17 november
Yrke: Reseledare
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 18 november
Alltinget i Karlavagnen
Lasse Swahn i Göteborg
Programmet börjar kl 23.07.

Torsdag 19 november
Vaccinationer - då och nu
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 20 november
Fritt
Jessica Gredin i Norrköping

Måndag 16 november
Fritt
Är du bekymrad, upprymd, förbannad, eller ovanligt balanserad? När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Uppsala väntar Bosse Pettersson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Tisdag 17 november
Yrke: Reseledare
Hur är det att arbeta som reseledare eller guide idag? Vad finns det att berätta om det yrket? Du som just nu jobbar som reseledare, här i Sverige eller utomlands, hur ser en typisk arbetsdag ut för dig? Finns det några typiska arbetsdagar för reseledare förresten? Ingen dag är den andra lik? Är det ett spännande och omväxlande arbete i exotiska miljöer- eller ett slitgöra med dålig lön?

I Karlavagnen tisdag kväll vill vi både få samtal från dig som är reseledare idag och från dig som tidigare arbetat som reseledare. Oavsett om du guidat turister här i Sverige eller vallat charterresenärer i alperna, på Mallorca eller varit lekledare i Bamseklubben - ring och berätta om ditt jobb, om din arbetsmiljö, samt om yrkets fördelar och avigsidor.

Ring Kjell Peder Johanson i Karlavagnen!

Onsdag 18 november
Alltinget i Karlavagnen
Svar på alla dina frågor.
Onsdagarna i Karlavagnen kommer fram till årets slut att bjuda på möjligheten att i direktsändning få svar på nästan vilka frågor som helst.

I samtal mellan lyssnarna och vår kunskapspanel från Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola, resonerar vi om såväl stora som små frågor.

Ring Lasse Swahn i Göteborg med din undran! 099-110 80 eller maila karlavagnen@sr.se

Torsdag 19 november
Vaccinationer - då och nu
Vissa sjukdomar räknar vi som lever i dag lättvindigt bort och tänker kanske att "det kan jag i alla fall inte få". Hit hör polio och TBC. Men så har det inte alltid varit - det finns fortfarande nu levande personer som fick t ex polio som barn, strax före vaccinet kom. Är du en av dem?

Eller har du vaccinerat dig mot något och sedan ändå blivit sjuk? Vilken är din inställning till vaccin överlag? Ställer du dig glatt i kön i flera timmar för att få en spruta eller två mot den så kallade svininfluensan? Var det är lätt eller svårt beslut? Eller skulle det aldrig falla dig in att vaccinera dig eller dina barn. Varför inte, i så fall?

Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta!

Fredag 20 november
Fritt
När ämnet är fritt så kan det landa precis var som helst. Det är du som bestämmer vad vi ska prata om. Alla har vi en åsikt eller en tanke och det är just det som du har på hjärtat som vi är intresserade av. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Norrköping väntar Jessica Gredin för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".