1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Veckans ämnen i Karlavagnen

14-18 december

Måndag 14 december
Fritt
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 15 december
Hemlös
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 16 december
Alltinget i Karlavagnen
Lasse Swahn i Göteborg

Torsdag 17 december
Vilken mat bjuder du på?
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 18 december
Hur firar du jul?
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 14 december
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Uppsala väntar Anja Kontor för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Anja Kontor i Uppsala!

Tisdag 15 december
Hemlös
Att ha ett hem, en bostad, tak över huvudet är en av grundförutsättningarna för ett bra, fungerande och värdigt liv. De flesta hemlösa har innan hemlösheten haft ordnade liv med bostad, arbete, familj, vänner. Men något hände – sjukdom, missbruk, skilsmässa, arbetslöshet – och livet förändrades.
Är du hemlös? Vad hände? Hur gör du för att klara dagen – och natten? Har du varit hemlös men tagit dig tillbaka? Hur gjorde du? Eller är du en av dem som arbetar för eller med hemlösa?

Ring Karlavagnen och berätta! I studion i Luleå finns Kjell Peder Johanson.

Onsdag 16 december
Alltinget i Karlavagnen
Kan ge svar på alla dina frågor.
Onsdagarna i Karlavagnen kommer fram till årets slut bjuda på möjligheten att i direktsändning få svar på nästan vilka frågor som helst.
I samtal mellan lyssnarna och vår kunskapspanel från Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola resonerar vi om såväl stora som små frågor.

Ring Lasse Swahn i Göteborg med din undran!

Torsdag 17 december
Vilken mat bjuder du på?
Surkål, assyriska dolmar, lutfisk, snittar, rotmos, rotfruktslåda, helvegetariskt eller mycket kött - vad ställer du fram på bordet när du väntar främmande? Är du en sann traditionalist eller gör du gärna djupdykningar i nya kokböcker och låter gästerna avgöra om resultatet blir lyckat? Blir det någon skinka på julbordet i år och var kommer den ifrån i sånt fall? Hur mycket tänker du på hur allt ser ut, är färg- och ljussatt - och vilken stämning vill du har runt bordet?

Ring Stina Wollter och prata så det vattnas i munnen på alla som lyssnar!

Fredag 18 december
Hur firar du jul?
Firar du hemma? Långt borta? I glada vänners lag? Eller med innersta familjen?
Vad är viktigt för dig i jul? Och hur hoppas du att det blir?

Ring Marcus Birro i Norrköping och berätta!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista