1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Veckans ämnen i Karlavagnen

21-25 december

Måndag 21 december
Mitt motto
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 22 december
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 23 december
Karlavagnen utgår
Lokala rimstugor

Torsdag 24 december Julafton
Stina Wollters favoriter 2009
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar redan kl 21.03!

Fredag 25 december Juldagen
Mitt i julen
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 21 december
Mitt motto
"Det är inte jag som blir äldre, det är leksakerna som blir dyrare
","Hellre brinna upp än vissna ner",  "En bra karl reder sig själv - en dålig karl är ingen hjälp värd" - ja, det är några motton vi fick höra när Bosse efterlyste ord vi lever efter för snart två år sedan och det var så många som ville vara med att vi lovade att återkomma i frågan. Så, vilka ord lever du efter? Varifrån kommer de? Har du hittat på dem själv? Har du valt ut dem efter noggrant övervägande eller föddes du så att säga med denna paroll? Ikväll vill vi höra ditt favoritmotto och veta varför de gjort ett så starkt intryck på dig? Är det hurtigt, helt naturligt, krystat, roligt eller gravallvarligt? Hur bra går det att leva efter det?

Ring Bosse Pettersson i Uppsala!


Tisdag 22 december
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som medverkar som bestämmer vad programmet ska handla om, vilka delar av livet vi ska prata om. Det kan handla om allt från världspolitik till relationer, det kan handla om något du funderat länge på eller något som dykt upp under dagen.
Vad tänker du på en dag som den här med lite drygt ett dygn kvar till julafton. Vad gör du just nu?
Ring till Kjell Peder Johanson i luleåstudion!
Om det är trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se


Onsdag 23 december
Karlavagnen utgår

I kväll är Karlavagnen inställt.
Lyssna på de lokala rimstugorna!
  

   

   


Torsdag 24 december Julafton
Stina Wollters favoriter 2009
Ikväll får du återigen höra några av de samtal som gjort intryck på Stina under året. Vi får vandra tillsammans, introduceras i en utdöende konstart och höra avslöjandet om harpluttarna på grannens tomt, fnissa åt limerickar. Vi får en julhälsning från ett barnhem i Afrika, finner efterlysta personer och tar del av en galopperande önskelista. Det blir gott om överraskningar också - du kanske t o m får höra Stina ta ton.
I kväll går det inte att ringa till programmet, men luta dig gärna tillbaka och lyssna när julklapparna öppnas och smällkaramellerna ger sig till känna!

Fredag 25 december Juldagen
Mitt i julen
Marcus Birro och Lisa Tilling gästas av prästen Anna Ryding och relationscoachen Sverker Wadstein. Om julen när den är som bäst och om julen när den inte lever upp till våra förhoppningar.
Den här kvällen kan du inte ringa till programmet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista