Veckans ämnen i Karlavagnen

18-22 januari

Måndag 18 januari
Mina förebilder
Bosse Pettersson i Uppsala
Programmet börjar ca kl 22.30.

Tisdag 19 januari
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå
Programmet börjar ca kl 22.12.

Onsdag 20 januari
Grannar
Ylva Nilsson i Göteborg
Programmet börjar ca kl 22.12.

Torsdag 21 januari
Ovanliga diagnoser
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 22 januari
Sladdbarn
Ragnar Dahlberg i Norrköping

Måndag 18 januari
Mina förebilder
På måndag kväll är det Idrottsgalan i SVT där många kommer att uppmärksammas för sina prestationer. En del av dem kanske insprirerar dig i smått likväl som i stort.
Hur viktigt är det för dig med förebilder, både inom idrotten, i andra branscher eller i din vardag? Vem ser du upp till? Är det någon inom familjen? Nu levande eller för länge sedan bortgången? Är det en artist, vetenskapskvinna, elitidrottare eller släkting? Vad händer om den du beundrar gör ett snedsteg, som t ex golfspelaren Tiger Woods? Går du förlåtelsens väg eller hittar du genast en ny inspiratör?

Ring Bosse Pettersson, vars förebild är hans morfar!

Tisdag 19 januari
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Luleå väntar Kjell Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Kjell Peder Johanson i Luleå!

Onsdag 20 januari
Grannar
Hur har du det med dina grannar? Pratar ni med varandra, hjälper ni varandra eller du kanske inte ens vet vilka de är? Och hur är du själv som granne, skulle du vilja ha dig själv i porten bredvid? Och grannsämjan – var den bättre förr?
Du som vill hylla din granne , du som retar dig på densamme eller du som har förälskat dig i henne eller honom i våningen ovanpå… maila karlavagnen@sr.se eller ring ikväll.

Ylva Nilsson väntar på ditt samtal i göteborgsstudion - och hon skulle faktiskt inte klara sig utan sina grannar!

Torsdag 21 januari
Ovanliga diagnoser
Pena-Shokeir syndrom typ 1, Macrocephaly-Cutis Marmorata Telangiectatica Congenita, FRAXA-syndromet, Dandy-Walker syndrome - det finns mängder av ovanliga diagnoser och bakom varje gömmer sig riktiga människor och verkliga livsöden. Tar du hand om någon vars vardag präglas av en ovanlig diagnos? Har du en arbetskollega som med lätthet använder latinska termer för att beskriva sin sällsynta sjukdom? Eller har du en själv?
Vad vill du lära oss? Vill du berätta om okunskap, magiska möten, besvikelser, hopp eller hjälp du fått?

Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 22 januari
Sladdbarn!
Hur är det att växa upp med syskon som är betydligt äldre och med föräldrar som har kommit upp lite i åren. Eller hur är det att plötsligt bli förälder på äldre dar och börja om från början med ett nytt litet liv?
Hur har du som sladdbarn påverkats av det här? Känner du att dina föräldrar hade andra värderingar och regler än dina kompisars föräldrar? Vad har varit bra och dåligt med att växa upp som sladdbarn?

Ring sladdbarnet Ragnar Dahlberg i Norrköping! Ragnars pappa var 63 år när han föddes och bröderna var 20 år äldre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".