Veckans ämnen i Karlavagnen

8 - 12 februari

Måndag 8 februari
Mitt livs viktigaste beslut
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 9 februari
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 10 februari
Mitt liv under OS
Ylva Nilssson i Göteborg
Programmet börjar kl 22.12.

Torsdag 11 februari
Ring och skryt!
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 12 februari
Då spårade jag ur!
Ragnar Dahlberg i Norrköping
Programmet börjar kl 22.12.

Måndag 8 februari
Mitt livs viktigaste beslut
En inställd resa, en ny utbildning, insikten om att du behövde lämna någon eller något, ett kort uppehåll som fick dig att se på världen på ett helt annat sätt; vad är ditt livs viktigaste beslut? Hur medveten var du när du tog det om vilka konsekvenser det skulle få? Tackade du aktivt ja, var det ett stort nej inom dig som gjorde skillnad när du kommunicerade det med omvärlden, eller innebar beslutet att du skulle vänta och faktiskt inte göra någonting alls?

Har du valt bort barn från ditt liv? Har du valt att bo utomlands under delar av året? Köpte du häst som du alltid drömt om och flyttade ut på landet? Eller har du äntligen en kolonilott och uppskattar livet i stan? Träffade du en ny kärlek tack vara din beslutsförmåga? Har du skolat om dig på ålderns höst och förvånat dig själv genom att hamna i helt nya sammanhang? Började du i och med ett plötsligt besked leva mer dag för dag och ta hand om dig mer?

Ring Anja Kontor i Uppsala som har fullt upp med sina beslut!

Tisdag 9 februari
Fritt
"Vad vill du prata om? När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Luleå väntar Kjell Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post till karlavagnen@sr.se

Ring Kjell Peder Johanson i Luleå! 099-110 80
Du kan också skriva här direkt på hemsidan. Klicka på "kommentera här".

Onsdag 10 februari
Mitt liv under OS
Nu är det inte många timmar kvar innan vinter-OS drar igång.
Du kanske laddar redan. Eller så skyr du de kommande veckorna som pesten.
I Karlavagnen ikväll undrar hur ditt liv ser ut under OS.
Tar du ledigt från jobbet, vänder på dygnet, parkerar dig framför tv:n och  fullkomligt frossar i skidskytte, störtlopp och backhoppning? Du kanske till och med drar till Vancouver för att vara på plats?
Eller är du redan trött på fullmatade sportbilagor och förbannar att tv-serien du aldrig missar får stryka på foten på grund av en semifinal i curling. Hur ser ditt liv egentligen ut under OS?

Maila karlavagnen@sr.se eller ring ikväll! Ylva Nilsson väntar på ditt samtal i Göteborgsstudion och programmet börjar kl 22.12.

Torsdag 11 februari
Ring och skryt!
Ikväll är tillfället då vi begraver Jantelagen - för nu är det verkligen dags för dig att tro att du är något, att du duger något till, att du har något att lära oss.

Är du ovanligt bra på att göra såser, får du uppskattning för dina tal, är du än fena på rockring, har du makalöst snygga fötter, är du världsbäst på att ge bort kramar till höger och vänster, eller är du imponerande snabb på att putsa fönster? Är du grannskapets diplomat eller bekantskapskretsens datordoktor? Kan du rabbla dinosauriearter på latin eller cykelmärken? Lagar du allt trasigt som ingen annan? Kan du dra upp en eka på land med bara tänderna? Har du t o m räddat livet på någon?

Ring till Stina Wollter som lovar att stoltsera med sitt alternativa CV!

Fredag 12 februari
Då spårade jag ur!
Någon gång i livet tappar nog de flesta fattningen. Hur lugn och sansad man än är som person så finns det en gräns för vad vi tål. När tappade du humöret och blev urförbannad? Vad var det som hände? Skällde du ut chefen? Eller tappade du kontrollen på något annat sätt, där du faktiskt inte kunde styra dig själv?
Kanske började du skratta under en begravning eller sa nej på ditt eget bröllop?

Ring Ragnar Dahlberg i Norrköping! Programmet börjar kl 22.12.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista