Veckans ämnen i Karlavagnen

1 - 5 mars

Måndag 1 mars
Udda jobb
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 2 mars
Insnöad
Kjell Peder Johanson i Luleå
Programmet börjar kl 22.12

Onsdag 3 mars
Ordspråket jag aldrig tar till eller talesättet jag helt slutat använda
Ylva Nilsson i Göteborg
Programmet börjar kl 23.07

Torsdag 4 mars
Subkulturer
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar kl 22.12

Fredag 5 mars
Fritt
Lisa Tilling i Norrköping

Måndag 1 mars
Udda jobb
Kanske verkar du utan att synas, kanske får du för lite uppskattning för det du gör, kanske vet många du möter inte ens hur dina dagar ser ut när du säger din titel. Tar du stora risker i ditt arbete? Luktar det särskilt gott eller väldigt illa där du är? Är det varmt eller kallt? Sitter du helt still eller reser du mycket?
Vad möts du av för reaktioner när du berättar om ditt ovanliga jobb? Hur hamnade du där? Vad är jobbigast med detta jobb och vad uppskattar du allra mest?

Ikväll vill vi höra allt om udda jobb - det du utför just nu, har haft tidigare eller bara hört talas om - ring Bosse Pettersson i Uppsala!

Tisdag 2 mars
Insnöad
Det är ju mycket snö på de flesta håll i Sverige denna vinter, från skånska slätterna till fjälllvärlden i norr.
I Karlavagnen i kväll vill vi prata om snön - om snökaos, snöoväder, snöstormar. Vi vill höra dina snöberättelser från i år eller från tidigare snöoväder. Vi vill höra om dina äventyr i den svenska snön eller i snön i Pyreneerna, Afghanistan, USA eller Tibet.
Hur har snön drabbat dig? Kunde du inte ta dig dit du skulle? Vilka följder fick det? Har du fastnat i en bivack på fjället? Suttit fast på tåget eller i en stuga i skogen? 

Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och dela med dig av roliga, tragiska, spännande, dramatiska, ilskna berättelser om snö!
Programmet börjar kl 23.07

Onsdag 3 mars
Ordspråket jag aldrig tar till eller talesättet jag helt slutat använda
Stämmer det verkligen att lika barn leka bäst och blir soppan verkligen sämre om flera kockar har varit i farten?
Ikväll vill vi att du berättar om ordspråket eller talesättet som du verkligen tycker har spelat ut sin roll och kanske till och med borde skrivas om.
Hur mycket sanning finns det egentligen i uttrycket "Mister du en står dig tusen åter" och måste verkligen all vår början bliva svår?
Vad säger du?

Glöm det här med att tiga är guld, lyft luren och ring Ylva Nilsson i Göteborg! 
Programmet börjar kl 23.07


Torsdag 4 mars
Subkulturer
Gothare, hippie, naturist, punkare, skateare, frimurare - vilken subkultur är du en del av? Vad skiljer dig från mängden? Är det värderingar, utseende, musiksmak, ditt kön eller din tro?

Hur signalerar just du din tillhörighet? Vill du vara lite exklusiv och hemlig eller pratar du gärna om den subkultur du är en del av och hoppas att ni ska bli fler? Är du stolt över att ha funnit den? Eller upprätthåller du en tradition?

Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta!
Programmet börjar kl 22.12

Fredag 5 mars
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Norrköping finns Lisa Tilling för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se