15-19 mars

Måndag 15 mars
Hur fick du ditt namn?
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 16 mars
Vad ska du göra imorgon?
Kjell Peder Johanson i Luleå
Programmet börjar kl 23.07

Onsdag 17 mars
Mitt eget vårtecken
eller
 Då bestämmer jag att det är vår
Ylva Nilsson i Göteborg
Programmet börjar kl 23.07

Torsdag 18 mars
Fritt
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar kl 22.12

Fredag 19 mars
Klassresan
Ragnar Dahlberg i Norrköping

Måndag 15 mars
Hur fick du ditt namn?
Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, ett namn som kanske bara en litterär figur kan ståta med. Eller har du något ännu maffigare att bjuda på? I kvällens Karlavagnen är vi nyfikna på de udda, vackra, roliga - ja, kanske t o m fula namnen. Eller finns det sådana? Vad har ditt namn för bakgrund? Vad kommer det med för historia? Är det kanske mammas första kärlek eller mormors kraftfulla pappa som fått vara förebilden. Bestämdes namnet i en stund av euforisk lycka, eller som ett sista desperat förslag timmen före dopet? Är du stolt, missnöjd, glad eller förbannad så spelar det ingen roll, du är lilka välkommen att höra av dig till Karlavagnen.

För ikväll i Uppsala finns Anja Kontor och väntar på just ditt samtal.

Tisdag 16 mars
Vad ska du göra i morgon?
Det är snart midnatt, en dag har gått, en ny kommer. Vad ska du göra i morgon? Tror du att det blir en dag som många andra eller är det en alldeles speciell dag för just dig? Ser du fram emot morgondagen med förväntan? Kanske börjar något nytt, kanske avslutas något gammalt? Kanske händer något du sett fram emot - eller något du gärna hade sluppit?

Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och berätta vad du tror att din onsdag kommer att föra med sig!

Programstart 23.07!

Onsdag 17 mars
Mitt eget vårtecken eller Då bestämmer jag att det är vår
Våren känns fortfarande avlägsen men vi är inne i mars månad och visst är det något nytt i luften. När vet du att det är vår? När bestämmer du att nu får det vara nog med underställ och galonisar! Är det när du tar av dig strumporna för gott, när du tar din första kaffeslurk på balkongen eller är det när du ilar till apoteket för att köpa allergitabletter? I kväll vill vi ha din historia om din egen vår-ritual. Ser den likadan ut år efter år, är det visst datum?
Är våren kommen även en insnöad påskafton, och kan verkligen en ynka snödroppe mota en envis kung Bore?

Ring Ylva Nilsson i Göteborg!

Programstart 23.07!

Torsdag 18 mars
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik och ekonomi till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Uppsala väntar Stina Wollter för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Programstart 22.12!

Fredag 19 mars
Klassresan
Arbetarklass, medelklass och överklass. I dag pratas det inte om olika klasser i samhället men visst är det väl så att vi har olika förutsättningar här i livet? I alla fall från start. En del bryter med sin gamla klasstillhörighet genom att utbilda sig och klättra på samhällsstegen. Andra gör en klassresa genom att välja ett yrke eller en partner som kanske inte har samma bakgrund som man själv. Har du gjort en klassresa? Hur möttes du av omgivningen när du presenterade din rika eller mindre rika partner? Eller så kanske du hamnade bredvid en oväntad person på en middag där det blev en klasskrock. Eller så föddes du rik men så tog pengarna slut ...

Ring Ragnar Dahlberg i Norrköping och berätta om din klassresa!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".