Veckans ämnen i Karlavagnen

11- 15 oktober

Måndag 11 oktober
Uppbrott och vägskäl
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar prick kl 22.12.

Tisdag 12 oktober
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå
Programmet börjar efter Radiosporten, ca 22.30.

Onsdag 13 oktober
Min resa
Sagal Hussein Omar i Göteborg

Torsdag 14 oktober
Mitt sökande
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 15 oktober
Livskris
Ragnar Dahlberg i Norrköping

Måndag 11 oktober
Uppbrott och vägskäl
Ibland måste man bestämma sig. Stanna kvar eller bryta upp. Gå åt ena hållet eller andra. Våga ta det första steget.
Det kan handla om att flytta, om att byta jobb, om att hoppa på en utbildning, eller våga kasta sig in i en ny relation. Eller något alldeles annorlunda.
Berätta om ett vägskäl du hamnat i i livet! Om vad som fick dig att bestämma riktning. Kanske står du just nu inför ett sådant beslut. Mitt i vägskälet. Vägskäl och uppbrott är kvällens ämne i Karlvagnen.

Ring Stina Wollter i Uppsala som vill diskutera uppbrott och vägskäl! Programmet börjar prick kl 22.12.

Tisdag 12 oktober
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. 
I studion i Luelå väntar Kjell Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se
Programmet börjar efter Radiosporten, ca 22.30.

Onsdag 13 oktober
Min resa
Packa smart, ta med dig pass och din nyfikenhet när Karlavagnen ikväll gör en jorden runt-resa!

Vilken är den intressantaste, galnaste, lugnaste, roligaste, dyraste, eller mest spontana resa du har gjort? När var den resan, vem reste du med och viktigast av allt - hur blev det?Kanske är du nyss hemkommen från en ryggsäckssemester, en lyxresa, en resa genom heta Sahara eller en tur genom Tokyos alla klubbar?

Spänn fast säkerhetsbältet och håll i er på en resa med Karlavagnen och programledaren Sagal Hussein Omar i Göteborg som är er kapten för kvällen.

Torsdag 14 oktober
Mitt sökande
Den perfekta surfvågen, sanningen, en skola som passar ditt annorlunda barn, vår Herre - vad är det du söker och kanske funnit svaret på?
Rör sig ditt sökande uppåt, inåt eller sker det kanske ute i naturen? Har du varit en sökare sedan du föddes eller var det en plötslig händelse som fick dig att ändra inställning till livet?
Fann du svaren långt från dina hemmamarker eller hade platsen ingen betydelse?
Vem eller vad var det du mötte? Hur har ditt sökande präglat dina livsval? Har det påverkat ditt val av partner, jobb eller var du satt ner dina bopålar? Eller är du mer rörlig än så?

Ring Stina Wollter och berätta om ditt sökande!

Fredag 15 oktober
Livskris
Kris innebär att den gamla kartan inte fungerar längre och att man inte ser någon ny. Du kan inte gå tillbaka till det gamla och ser ingen framtid. Alla människor drabbas nog förr eller senare av en livskris. En del flera gånger i livet. Vissa tar sig vidare medan andra fastnar.
Det kan vara olika saker som utlöser krisen. En skilsmässa, ett dödsfall, sjukdom eller att man blir av med jobbet.

Vi vill höra hur du hade det när livet rasade för dig och hur du tog dig vidare. Eller befinner du dig i en livskris just nu? Hör av dig till Ragnar Dahlberg på fredag kväll eller mejla redan nu till karlavagnen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".