Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Veckans ämnen i Karlavagnen

8 - 12 november

Måndag 8 november
Renovering
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 9 november
Kvällskurser och studiecirklar
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 10 november
Alltinget i Karlavagnen
Lasse Swahn i Göteborg

Torsdag 11 november
Soldat
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 12 november
Fritt
Lisa Tilling i Norrköping

Måndag 8 november
Renovering
Vad är det med gamla hus? Och med skrotbilar, begagnade mopeder, äldre träbåtar och alla andra renoveringsobjekt. Varför är de så lockande
och oemotståndliga för en del av oss? Vad får människor att frivilligt
lägga ner hundratals timmar på att riva ut gamla tapeter och slipa golv?

Ring till Karlavagnen i kväll och berätta din renoveringshistoria! Du som alltid har minst ett renoveringsprojekt på gång... du som kanske tagit dig vatten över huvudet och kämpar med ruttna bjälkar, läckande tak och stigande materialkostnader... eller du som med dina egna händer lyckats skapa just din speciella hemkänsla.
Vad har renoverandet betytt för just dig?  Vad ledde den till för förändring i ditt liv?

Ring till huskramaren Anja Kontor i Uppsala!

Tisdag 9 november
Kvällskurser och studiecirklar
Studiecirkeln som ett forum för frivillig folkbildning har en drygt hundraårig historia i Sverige. Tidigare handlade det mest om samhälle och politik men idag kan man hitta det mesta i kursväg hos studieförbunden. Man kan gå kvällskurser i dans, biodling, miljökunskap, hantverk, släktforskning, språk...

Vad gör du på din kvällskurs? Tar jägarexamen? Lär hunden spåra? Målar akvarell? Läser vardagsjuridik? Har ni en studiecirkel på din arbetsplats? I ditt kompisgäng? Är du kanske ledare i en studiecirkel eller kvällskurs?

Ring Kjell Peder Johanson i Luleå!

Onsdag 10 november
Alltinget i Karlavagnen
Alltinget hör du varje onsdag fram till årsskiftet. Här kan du få svar på dina frågor!

Ta vara på chansen att i direktsändning få svar på nästan vilka frågor som helst. I samtal mellan lyssnarna och vår kunskapspanel från Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola resonerar vi om såväl stora som små frågor.

Ring Lasse Swahn och kunskapspanelen i Göteborg!

Torsdag 11 november
Soldat
Någonstans i Sverige, eller någon helt annanstans, finns du som valt att ta strid. Har du alltid drömt om att bli soldat? Eller blev det vara så? Har du utbildat dig men aldrig stridit? Eller har du kämpat i fält och kan berätta om hur det har förändrat dig som person? Är du sugen på att åka tillbaka, åka ut igen - eller är det helt uteslutet? Har du t o m flytt ett krig i din vägran att bli soldat?
Kanske är du den som blivit lämnad kvar hemma, under Andra världskriget, i striderna i Afghanistan, eller på en annan plats. Vad känner du inför soldatlivet? Är du huvusakligen orolig och skeptisk, eller visar du på förståelse och är stolt över att vara anhörig?
 
Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta!

Fredag 12 november
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Norrköping väntar Lisa Tilling för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Lisa Tilling i Norrköping!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".