Veckans ämnen i Karlavagnen

29 november - 3 december

Måndag 29 november
Att bryta normer
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 30 november
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 1 december
Alltinget i Karlavagnen
Lasse Swahn i Göteborg 

Torsdag 2 december
Gränser
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 3 december
Kura skymning
Stina Wollter i Uppsala

Måndag 29 november
Att bryta normer
Kvällens ämne i Karlavagnen är ATT BRYTA NORMEN. Har du gjort det icke förväntade, brutit mot osynliga regler och gått din egen väg?
Har du varit ensam punkare i klassen? Hoppat av karriären och blivit hemmafru? Eller har du erfarenheter av att våga sticka ut ur mängden på andra sätt.

Ring Anja Kontor i Uppsala och dela med dig av dina erfarenheter och funderingar!
Anja vet själv vad det kan innebära att svänga ut ur rondellen, och är nyfiken på din berättelse.


Tisdag 30 november
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Luelå väntar Kjell Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Kjell Peder Johanson i Luleå!


Onsdag 1 december
Alltinget i Karlavagnen
Alltinget hörs varje onsdag fram till årsskiftet. Här kan du få svar på dina frågor!

Ta vara på chansen att i direktsändning få svar på nästan vilka frågor som helst. I samtal mellan lyssnarna och vår kunskapspanel från Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola resonerar vi om såväl stora som små frågor.

Ring Lasse Swahn och kunskapspanelen i Göteborg!


Torsdag 2 december
Gränser
"Jag vill inte!"" kan ett barn vråla. Hur är det för dig; hur svårt eller lätt har du att sätta gränser? Har du lätt för att mana fram tydliga konturer när det gäller dig själv men svårt att säga ifrån när andra är gränslösa? Eller är det precis tvärtom; vill du i själva verket ha mer distans till din omgivning? Vad vinner du på det?

Vill du prata om fysiska gränser och de begränsningar som finns i din kropp? Har du ett handikapp som ligger dig till last eller vägrar din vinnarskalle dig från att stanna upp i din framfart? Vill du berätta vad nationernas skarpa linjer på kartan, har inneburit för dig?

Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta!


Fredag 3 december
Kura skymning
Vad betyder det uttrycket för dig? Har du minnen från fotogenlampornas och brasornas tid då kura skymning kanske betydde något annat än i dag?
Hur kurar du? Har du skapat en ritual kring dina kvällar? Vad gör du?
Hur går dina tankar? Vad ska det vara för ingredienser? Vill du ha tystnad, prat, pyssel, kel, radio, fikabord, spikmatta, soffhörna, handarbete? Är du imponerande bra på att acceptera och kanske t o m omhulda denna årstid?
Vill du ge en snabbkurs i kura skymnings ädla konst? Eller är du kanske dålig på att kura skymning och vill ta chansen att göra det med Stina Wollter i Uppsala?

Om några veckor infaller årets mörkaste dygn - låt oss kura skymning ihop i väntan på det!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".