31 januari - 4 februari

Måndag 31 januari
Rally och racing
Bosse Pettersson i Uppsala
Programmet startar kl 21.40

Tisdag 1 februari
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå
Programmet startar kl 21.40

Onsdag 2 februari
I dansens virvlar
Sagal Hussein Omar i Göteborg
Programmet startar 21.40

Torsdag 3 februari
Eldsjälar och energitjuvar
Stina Wollter i Uppsala
Programmet startar 22.12

Fredag 4 februari
Vi bor på landet
Marcus Birro i Norrköping
Programmet startar 21.40

Måndag 31 januari:
Rally och racing
Snart är det dags för Svenska Rallyt, en tävling som drar mycket folk
till de värmländska skogarna.
Men det pågår ständigt tävlingar runt om i Sverige där hela familjer drar iväg för att kämpa om vinsterna, umgås och dela erfarenheter inom motorsport.
Hur är det för dig? Kör du själv rally på amatörnivå? Åker ni hela familjen eller är du ensam om detta intresse? Eller har det till och med blivit en livsstil? Har du rentav bensin i blodet?
Vad är det som lockar? Ring Bosse Pettersson ikväll på 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se  och berätta om vad motorsport betyder för dig - rally såväl som racing! Bosse, som själv nyligen debuterade som kartläsare.

Tisdag 1 februari
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad samtalen ska röra sig kring.
Det brukar kunna vara allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.
Ring Kjell Peder Johanson i Luleå för att prata om det som engagerar dig. Telefonnumret är 099-110 80. Du kan också maila karlavagnen@sr.se  Du kan förstås också skriva direkt här på hemsidan - klicka på "kommentera här".

Onsdag 2 februari
I dansens virvlar.
Gammaldans, träningsdans, tävlingsdans, sällskapsdans, klassisk balett, frigörandedans... listan kan bli hur lång som helst.
Det räcker med en trumma eller någon som nynnar på en sång så känner vi rytmen i kroppen.
Tango, two-step, polka, foxtrott, samba vilken dans är din favorit? Dansar du för dig själv eller tillsammans med någon? Hur ofta dansar du och vad har dansen betytt för dig? Är du en dansveteran eller den som alltid tittar på när andra dansar? Tillhör du rockgenerationen eller gick du på dansskola när du var ung?
Ring in till Karlavagnen och berätta om dina dansminnen på 099 110 80 eller maila in på karlavagnen@sr.se  till Sagal Hussein Omar i Göteborg. Du kan förstås också skriva direkt här på hemsidan - klicka på "kommentera här".

Torsdag 3 februari
Eldsjälar och energitjuvar

På föräldramötet, på jobbet, i skidspåret, kyrkan, föreningslokalen, i träningshallen...överallt finns de - eldsjälarna respektive energitjuvarna. Ikväll vill vi prata om dem eller om dig, om du känner igen dig i någon av dessa beskrivningar.
Vill du hylla en eldsjäl? Eller berätta vad du brinner för? I vems anda verkar du?
Eller vill du prata om när människor stjäl energi och berätta vad det
har gjort med dig? Kan du vittna om vissa situationer som tar kraft och energi från dig? Har du t o m träffat en eldsjäl som blev något av en energitjuv? Hur hanterade du det och hur har du gått vidare?
Ring Stina Wollter i Uppsala! 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se Programmet börjar kl 22.12.

Fredag 4 februari
Vi bor på landet
För första gången i mänsklighetens historia bor de flesta i en stad och inte på landet och utvecklingen ser ut att fortsätta. I småorterna försvinner självklarheter som affärer, skolor och annan service och många kommuner oroas över hur de ska kunna ta hand om bland annat äldrevården när de unga flyr sin hemort. Men fortfarande är det många som bor kvar. Vad har fått dig att stanna eller varför valde du att lämna staden för landet? Vi är nyfikna på hur livet ser ut utan teatrar, affärer och andra saker som är självklara i en stad. Och vad jobbar du med? Fick du starta eget? Vad gör du på fritiden och vad skvallras det om på byn?

Hör av dig till Marcus Birro karlavagnen@sr.se  eller ring på fredag kväll 099 110 80.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista