7 - 11 februari

Måndag 7 februari
Fritt
Ring Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 8 februari
Att förlora en förälder
Ring Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 9 februari
Nakenhet
Programmet sänds från Göteborg med Sagal Hussein Omar vid mikrofonen.

Torsdag 10 februari
Vad är lycka?
Ring Stina Wollter i Uppsala.  Programmet börjar kl 22.12.

Fredag 11 februari
Nyheten jag minns
Programmet sänds från Norrköping

Måndag 7 februari
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. Ring Anja Kontor i Uppsala för att prata om det som engagerar dig. Telefonnumret är 099-110 80. Du kan också maila karlavagnen@sr.se Du kan förstås också skriva direkt här på hemsidan - klicka på "kommentera här".

Tisdag 8 februari
Att förlora en förälder
Även om det i någon mening är den rätta ordningen att föräldrar ska dö före sina barn kan det vara svårt att mista en förälder. Hur var det för dig? Var det länge sen eller helt nyss? Var du ung när en av dina föräldrar gick bort? Eller var det tungt trots att du redan var vuxen och hade skapat ditt eget liv? Vad innebär förlusten för dig? Hur hanterar du den? Hur har den påverkat ditt liv? Kanske är den förälder du förlorat fortfarande i livet, men ni har helt och hållet tappat kontakten.Handlar det bara om sorg och saknad - eller var det också en lättnad? Ring till Karlavagnen och Kjell Peder Johanson i Luleå 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se och berätta om vad det inneburit för dig att förlora en förälder. Programmet startar 21.40

Onsdag 9 februari
 Nakenhet
är ett ämne som väcker starka känslor. En människa med eller utan kläder bemöts på helt olika sätt. Och ikväll ska vi dela minnen, åsikter, frågor kring bar hud, eller nakenhet. Trivs du med att vara naken eller tycker du att det är knepigt ? När är det ok att vara utan kläder och när är det helt fel? Är hela frågan om nakenhet rentav obekväm? Vad är nakenhet för dig och vad händer med dig när du är naken? Ring till Karlavagnen på 099 110 80 och dela med dig av din fundering kring kvällens ämne eller maila oss på karlavagnen@sr.se. Programmet sänds från Göteborg med Sagal Hussein Omar vid mikrofonen.

Torsdag 10 februari
Vad är lycka?
Är det ett tillstånd, en utopi, när alla relationer är harmoniska? Hur länge brukar du vara lycklig? Hur känns det då? Går lyckan att framkalla på konstgjord väg? Har du fått erövra dina skärvor av lycka? Tror du inte ens på den? Är den i själva verket bara en flyktig Hollywoodkonstruktion? Är det till och med ett för stort ord att ens uttala? Har du kommit i kontakt med lycka på helt oväntade platser? Krävs det mod för att våga vara lycklig? Berätta om hur lyckan ser ut för dig! Ring Stina Wollter som själv är lite rädd för lyckan! 099 110 80 eller karlavagnen@sr.se Programmet börjar kl 22.12.

Fredag 11 februari
Nyheten jag minns
Nyheter kan vara både stora och små. De kan påverka hela världen eller bara några få personer. Vi vill veta vilken nyhet som varit den mest omvälvande för dig. Kanske var det en hemsk nyhet som mordet på Olof Palme eller Estonias förlisning. Eller kanske var det en glad nyhet som att ni skulle bli föräldrar eller att du fått jobbet du drömt om. Ofta minns vi exakt vad vi gjorde just i det där nyhetsögoblicket, vad gjorde du? Ring Karlavagnen och berätta om nyheten du minns allra bäst! 099 110 80 Eller maila karlavagnen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".