21 - 25 februari

Måndag 21 februari
Förlåt
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 22 februari
Tankar mot midnatt
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 23 februari
Stress
Sagal Hussein Omar i Göteborg

Torsdag 24 februari
Studentliv
-direkt från en studentkorridor!
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 25 februari
Mina drömmars stad
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 21 februari
Förlåt
Förlåt... Ett ord som kan vara otroligt svårt att få ur sig. Och som ibland används alldeles för ofta. Vem har du bett om förlåtelse - och hur gick det? Hur är det att bli förlåten? När lyckades du själv förlåta en oförrätt? Det är frågor Anja Kontor vill ställa i kvällens Karlavagn - och inte minst: Varför är det så svårt att förlåta sig själv? Ring in om förlåtelser och försoningar på 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se  . Du kan också kommentera här, förstås!

Tisdag 22 februari
Tankar mot midnatt
Det är kallt i Sverige och snön ligger fortfarande tjock över stora delar av landet. Men hur det än är så är vi på väg mot både ljusare och varmare tider.
Vad tänker du på en tisdagskväll som denna? Drömmer du dig bort? Funderar du på vad som hänt - idag eller för länge sen? Reflekterar du kring vad som händer i världen runtomkring? Planerar du för en förändring i livet?
Ring till Kjell Peder Johanson i Karlavagnsstudion i Luleå och dela med dig av dina tankar i natten! 099 110 80 karlavagnen@sr.se

Programmet startar 23.07

Onsdag 23 februari
Stress
Vi vet alla hur det känns att vara stressad, att ha den där klumpen i halsen, magen som börjar krångla, hjärtat som klappar hårdare, spända axlar, svårt att koncentrera sig och tankar som inte släpper när man går lägger sig för att vila. Kvällens Karlavagnen handlar om alla måsten, alla yttre krav vi har på oss och den inre stressen. Att alltid ligga steget före och ständigt försöka göra flera saker samtidigt. Om stress.
Lider du av stress? När är du mest stressad? Hur påverkar stress ditt liv och viktigast av allt: varför är du stressad?
Passa på och ring till Karlavagnen på 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se och berätta om dina upplevelser och tankar kring kvällens samtalsämne. I studion gästas Sagal Hussein Omar av stressexperterna Kristina Glise och Ingibjörg Jonsdottir som kan svara på dina frågor och funderingar.

Torsdag 24 februari
Studentliv - direkt från en studentkorridor!
Nudlar, vänskap, ensamhet, tystnaden på landsbygden, anteckningar och tentaångest, pusslande, fest, flirtande, råplugg, studielånstrassel, spex, sömnbrist, skoskav efter senaste gasquen - vad är ditt studentliv fyllt av? Har du tagit tjuren vid hornen och börjat plugga på äldre dar?
Känner du dig särskilt upplyst och uppfylld av något eller någon?Kombinerar du pluggandet med bebislivet? Erövrar du kunskap som aldrig förr? Förverkligar du äntligen en dröm? Njuter du av varenda studentjippo eller tycker du nationslivet suger?
Hur bor du som student? Har du nyss flyttat hemifrån för studiernas skull? Är korridorslivet mer ordningssamt än du trodde? Hyr du ett rum hos en äldre dam, har du fått stipendium och studerar utomlands?
Försöker du plugga i ett kollektiv eller njuter du av folkhögskolelivet? Vad är roligt och vad är jobbigt, som student idag? Kanske du vill berätta om hur det var att studera förr?
Vare sig det handlar om studier vid en folkhögskola, ett universitet, en korrespondenskurs eller något annat - ring Karlavagnen och Stina Wollter! Ikväll direktsänder Karlavagnen från en studentkorridor i Uppsala! Ring 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se
Programmet börjar kl 21.40.

Fredagen 25 feb
Mina drömmars stad
Marcus Birro lämnar snart Sverige för att tillbringa två månader i sina drömmars stad Rom.
Har du också en stad i världen som du längtar till? Har du besökt den många gånger eller är det mest i fantasin den är en dröm för dig?
Vi vill höra varför du älskar just den staden och du får gärna ge oss tips på vad man kan göra, se och uppleva där. Hör av dig till Marcus Birro i Norrköping. Ring 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se  Lars Anrell producent