28 februari - 4 mars

Måndag 28 februari
Hur minns du dagen för Palmemordet?
Ring Bosse Pettersson i Uppsala!

Tisdag 1 mars
Ryssland
Ring Eva Elke i Luleå!
Programmet börjar kl 22.12

Onsdag 2 mars
Fritt!
Ring Sagal Hussein Omar i Göteborg!

Torsdag 3 mars
Åldersskillnad
Ring Stina Wollter i Uppsala

Fredag 4 mars
Återträffen
Ring Lisa Tilling i Norrköping! 

Måndag 28 februari
Hur minns du dagen för Palmemordet?
Ibland är det som om tiden står stilla, som om verkligheten blir ett enda fruset ögonblick. Kanske blev den 28 februari 1986 en sådan dag för dig, då Sveriges statsminister Olof Palme sent på kvällen mördades på öppen gata efter ett biobesök i Stockholm.

Hur fick du reda på vad som hade hänt? Vad tänkte och kände du då? Var du helt ensam? Ringde du någon du kände? Eller samlades ni ett gäng nära och kära för att försöka ta in det stora oerhörda?
Hur tänker du tillbaka på den här dagen så här i efterhand? Hur har den påverkat din syn på detta att vara politker, på säkerhet, på öppenhet, på rädsla och på samtiden? Lever vi i samma verklighet före och efter den 28 februari?
Ring Bosse Pettersson i Uppsala och berätta på 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se
Programmet börjar kl 21.40

Tisdag 1 mars
Ryssland
Vad betyder Ryssland för dig?
Har du dina rötter där, är Ryssland ditt forna eller nuvarande hemland? Har du rest i Ryssland? Kanske jobbat där?
Ryssland är världens till ytan största land med drygt 140 miljoner invånare. Är du en av de många som fascinerats av det stora landet i öster, av kulturen, människorna, historien?
Vad är det du fastnat för? Är du där just nu, nyss hemkommen eller kanske på väg dit? Vad gör du där?
Ring Eva Elke i Luleåstudion på tel 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se  och dela med dig av ditt Ryssland!
Programmet startar 22.12

Onsdag 2 mars
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad samtalen ska röra sig kring.
Det brukar vara allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. Ring Sagal Hussein Omar i Göteborg och dela med dig av dina tankar på 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se
Programmet startar 21.40

Torsdag 3 mars
Åldersskillnad
På jobbet, i den sport du bar älskar, på dansgolvet, i sänghalmen, som förälder, som lärare... var möts du över generationsgränserna? Och var krockar du? Har du gott om vänner som är betydligt yngre eller äldre än du? Hur kommer det sig, tror du? Du som har en partner där åldersskillnadenmellan er är stor - vilka är dina erfarenheter? Vilka fördomar har du mött? Eller är du förvånad och tacksam över omgivningens sätt att reagera på ditt val av partner? Är kärleken blind för hur gamla vi är när vi finner varann? Kan det vara jobbigt ibland att vara i olika fas?Att du börjar fundera på det här med barn, medan din partner vill fortsätta resa jorden runt?

Är du en sån som är mer vuxen än nånsin men helst hänger med barnen och kryper runt på golvet när det är kalas, istället för att lösa världsproblemen i vuxet sällskap?

Tillmäter vi frågan om ålder för stor betydelse eller borde vi prata mer om de där siffrorna och vad de har för konsekvenser?
Ring Stina Wollter i Uppsala som är nyfiken på vad åldern har för betydelse!Telefonnumret är 099 110 80. Du kan också maila karlavagnen@sr.se
Programmet börjar 21.40

Fredag 4 mars
Återträffen
Har du styrt upp en återträff med några gamla lumparkompisar eller ska ni ses för en valpträff nu när hundarna är 5 år gamla?
Den där sommarflirten som du träffade efter massor av år hur upplevde du det mötet?
Din första kärlek som du aldrig kan glömma, vill du träffa honom/henne igen?
Hur var den där återträffen med hela din gamla klass från åk 9? Blev den så rolig som du trodde eller spårade den ur innan kvällen var slut?
Du som ska på klassåterträff framöver, vad har du för förväntningar?Vilket återträff ser du mest fram emot och vilket möte minns du bäst?  Alla dom återtträffar du varit med och som du längtar efter är det vi pratar om i kvällens Karlavagnen.
Ring till Lisa Tilling i Norrköping, 099 110 80 eller skicka ett mail till karlavagnen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".