16 - 20 maj

Måndag 16 maj
Om jag var en fluga på väggen...
Anja Kontor

Tisdag 17 maj
Norge
Lena Callne

Onsdag 18 maj
Alltinget
Lasse Swahn

Torsdag 19 maj
Åldrande
Stina Wollter

Fredag 20 maj
Flytta hemifrån
Ragnar Dahlberg

Måndag 16 maj
Om jag vore en fluga på väggen....
Om du kunde förvandla dig till en fluga på väggen - var skulle du vilja vara och tjuvlyssna och tjuvkika? I vilka hemliga gemak fantiserar du om att få tillträde, vem eller vilka är du särskilt nyfiken på? Kanske vid förhandlingsbordet nyligen mellan SAAB-ägaren Spyker och kinesiska Hawtai? Kanske i Erik Saades loge? Eller ditt barns dagis?
Ring Anja Kontor i Uppsala på 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se  Ikväll står fantasin och nyfikenheten i centrum!Programmet startar 21.40

Tisdag 17 maj
Norge
Idag firar norrmännen sin nationaldag, den 17 maj 1814 skrevs Norges grundlag under. Av tradition firas dagen stort med barntåg, musikkårer, traditionella sånger, fest och speciella maträtter.
I Karlavagnen i kväll vill vi höra om dina erfarenheter och upplevelser av vårt grannland. Om dina relationer till Norge.
Är du en av alla de svenskar som jobbar i Norge? Är du svensk som bott i Norge eller norsk som numera bor i Sverige? Har du rest mycket i vårt västra grannland? Finns det några kulturskillnader som du stött på?
Ring till Lena Callne i Luleå och berätta vad du tycker är speciellt med Norge! 099-110 80 eller karlavagnen@sr.se .
Programmet startar 21.40

Onsdag 18 maj
Alltinget
Alltinget är ett underhållande program för vetgiriga. En panel från Göteborgs universitet och Chalmers svarar på lyssnarnas frågor om allt mellan himmel och jord.
Vad händer med ljuset när man släcker lampan? Varifrån kommer uttrycket "mellan skål och vägg"? Varför äter vi med baksidan på gaffeln? Och hur uppstår geografiska gränser?
Alltinget är programmet där du kan få svar på de mest skiftande frågor. I studion sitter sex ledamöter som hör hemma inom olika vetenskapsgrenar - en medicinare, en språkvetare, en historiker, en fysiker, en zoolog och en etnolog. Lasse Swahn är programledare. Ring 099-110 80 eller maila: karlavagnen@sr.se
Programmet startar 21.40

Torsdag 19 maj
Åldrande
Den klassiska ålderstrappan ser inte ut som den gjorde förr. Idag har mycket möblerats om. Blev det bättre? Vad vanns och vad förlorades på vägen?
Hur skiljer sig ditt förhållande till åldrande mot dina föräldrars eller tidigare generationers synsätt?
Tycker du att fixeringen vid yta, skönhet och ungdom överskuggar värden som erfarenhet och livsvisdom? Eller är åldersfixering i själva verket en myt?
Hur är det att åldras på arbetsmarknaden, i singellivet, i familjen, på stan?När börjar egentligen åldersnojjan - om den börjar överhuvudtaget?
Du som är ung, vad tänker du om ditt åldrande?
Vare sig du vill prata äldreomsorg, det vackra i att åldras eller att bli äldre i största allmänhet - ring Stina Wollter i Uppsala!
Telefonnumret är 099 110 80 - du kan också maila karlavagnen@sr.se Programmet startar 21.40.

Fredag 20 maj
Flytta hemifrån
Kommer du ihåg när du packade ihop ditt tonårsrum i banankartonger och sedan vandrade ut genom föräldrarhemmets dörr till ett alldeles eget boende? Hur kändes det? Var det bara glädje och lustfylld spänning eller fanns det också ett stänk av vemod i frigörelseprocessen?
Flyttade du till egen lya, studentboende, kollektiv eller blev du sambo med din käresta? Hur blev det?
Ska du flytta hemifrån precis nu, hur går tankarna i sådana fall?
Kanske har du separerat och därför flyttat eller kanske ska du flytta till något nytt.
Eller också flyttade du bara för en kortare tid för att sedan återvända hem igen. Ring Ragnar Dahlberg och berätta om flytten hemifrån, 099-110 80 eller maila: karlavagnen@sr.se