23 - 27 maj

Måndag 23 maj
Idrottsföräldrar
Bosse Pettersson

Tisdag 24 maj
Fritt
Kjell Peder Johanson

Onsdag 25 maj
Alltinget
Lasse Swahn

Torsdag 26 maj
På flykt
Stina Wollter

Fredag 27 maj
Mamma
Lisa Tilling

Måndag 23 maj
Idrottsföräldrar
Påhejande, omplåstrande, glädje över vunna matcher, priser som enligt dig hamnade i fel bokhylla, oro och adrenalin - hur ser ditt liv som idrottsförälder ut? Vad består det av?
Har du blivit en mer inbiten hockey-entusiast, kampsportsmamma, hästpappa, bildelsexpert - än du någonsin kunnat föreställa dig?
Eller vill du som är barn berätta om vad en förälders nötande av
läktare, kalla ridhus eller svettiga arenor betyder för dig?
För några veckor sedan stängdes ett knattelag av för att föräldrar hotat en fotbollsdomare. Var det rätt eller fel beslut tycker du? När går engagemanget för långt? Vems ansvar är det att uppmärksamma det?Vare sig du vill berätta om dina erfarenheter om att vara idrottsförälder eller diskutera gränser för ditt engagemang - ring Bosse Petterson i Uppsala på 099 110 80 eller maiIa karlavagnen@sr.se  ! Vi sparkar igång 21.40

Tisdag 24 maj
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad kvällen ska handla om.
Det kan vara allt från meningen med livet till melodifestivalen. Ring och berätta om det du har på hjärtat för Kjell Peder Johanson i Luleå på 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se . Programmet börjar 21.40.

Onsdag 25 maj
Alltinget
Ikväll är det sista programmet för den här omgången med Alltinget i Karlavagnen. Passa på att ringa till Lasse Swahn och hans experter från Göteborgs universitet, vare sig du undrar över historiska händelser eller himlakroppar, meteornedslag eller metmask. Funderar du över fysikaliska finurligheter eller fonologiska fenomen? Ring! Programmet startar 21:40, telefonslussen öppnar 21:00 och numret är 099 110 80. Det går också bra att maila karlavagnen@sr.se

Torsdag 26 maj
På flykt
Ditt hemland, förtryck, inskränkthet, fördomar, fattigdom, ett straff, eller ett destruktivt förhållande? Vad har du flytt och varför?
Hur har flykten påverkat dig som person? Vad fick du offra på vägen; familj, bostad, trygghet, vänner, en del av dig? Har du givit upp hoppet om att återvända?
Vad har du flytt till? Är du kanske fortfarande på flykt eller har du landat?Ring Stina Wollter i Uppsala på 099 110 80 eller maila karlavagnen@sr.se . Programmet startar 21.40.

Fredag 27 maj
Mamma
På söndag är det Mors dag. En dag då vi ägnar våra mammor lite extra uppmärksamhet. Mors dag firas över hela världen men på lite olika datum. För visst är det väl så att var vi än bor, från vilken kultur vi än kommer så är vi för alltid sammanlänkade med våra mammor. På gott och ont. Hur ser din relation ut till din mamma? Hur är det att vara mamma? Förändrades din syn på din partner när hon blev mamma till ditt barn? Eller saknar du kontakt med din mamma?
Ring Lisa Tilling i Norrköping och berätta om dina erfarenheter av mammor! 099 110 80 eller mail: karlavagnen@sr.se  . Programmet startar 21.40