24-28 oktober

Måndag: Fritt
Ring Bosse Pettersson i Uppsala!

Tisdag: Aktuellt i dag
Ring Kjell Peder Johanson i Luleå!

Onsdag: Alltinget
Ring Lasse Swahn i Göteborg!

Torsdag: Född för tidigt
Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag: Fritt
Ring Lisa Tilling i Norrköping!


Måndag 24 oktober
Fritt

När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp. Det kan vara allt från politik till relationer. Det kan vara något du gått och funderat på en tid  eller något som hänt under dagen.
Ring Bosse Pettersson i Uppsala och berätta vad du går och tänker på just nu, 099-110 80. Du kan också mejla karlavagnen@sverigesradio.se.


Tisdag 25 oktober
Aktuellt i dag

När ämnet i Karlavagnen är "Aktuellt idag" innebär det att vi först samma dag bestämmer vilket kvällens tema ska vara. Vi dyker ner i nyhetsflödet och hugger tag i en nyhet som vi tillsammans med er lyssnare utvecklar under kvällens sändning.
Vid lunchtid kan du läsa på vår hemsida vilket ämnet för kvällen blir!Programledare är Kjell Peder Johanson i Luleå, som du som vanligt når på 099-110 80 eller karlavagnen@sverigesradio.se.


Onsdag 26 oktober
Alltinget

Alltinget i Karlavagnen är en mötesplats mellan vetgiriga lyssnare och en kunskapspanel från Göteborgs Universitet. I samtal diskuteras de mest varierande frågor. Allt från de mer vardagliga funderingarna till stora existentiella frågor har sin plats i Alltinget. Inte minst lyssnarnas erfarenhet och synpunkter har en given plats i dessa sena samtalsdiskussioner.
Hör av dig med dina frågor, om allt mellan himmel och jord, till Lasse Swahn i Göteborg, tel 099-110 80 eller e-post karlavagnen@sverigesradio.se.


Torsdag 27 oktober
Född för tidigt

Knappt sex procent av barnen i Sverige är prematura, d v s föds för tidigt. Många av dessa barn föds när nästan hälften av den normala graviditeten återstår, samtidigt som vården av dem i Sverige är i världsklass.
Du som hade bråttom ut, vad kan du berätta om den vård du fick? Kan du vittna om hur neonatalvården såg ut på 50-talet?
Du som är förälder eller annan anhörig till ett för tidigt fött barn, hur var det för dig? Vad var jobbigast, vad fungerade över förväntan, vad har du lärt dig och hur är det i dag?
Du som jobbar inom vården, hur ser du på de svåra frågor om liv och död som du måste ta ställning till i din vardag? Vad får det för konsekvenser att så många prematura barn som föds i Sverige i dag överlever? Är det rätt eller fel att medicinska misstag kan betraktas som brott enligt lagen?
Ring Stina Wollter i Uppsala099-110 80 och berätta eller diskutera! Eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se!
Programmet börjar kl 22.12!


Fredag 28 oktober
Fritt

I kväll är ämnet fritt i Karlavagnen och det är du som lyssnar som bestämmer vad programmet ska handla om. Har du gått och funderat på något speciellt som du vill ventilera eller har det kanske hänt något som du tycker att andra borde få ta del av? Höstlovet står för dörren, kanske är det just det du vill prata om?
Ring till Lisa Tilling i Norrköping och berätta vad som rör sig i ditt inre denna fredagskväll, 099-110 80!
Du kan också mejla karlavagnen@sverigesradio.se.