Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Fredag 3 februari

Maten i mitt liv

Det går trender i det mesta, även i mat. Just nu är Rawfood hett, dvs ekologiska grönsaker och frukt som värms upp bara till 42 grader för att bevara alla näringsämnen. Rawfood-vågen med Hollywood i spetsen har anhängare som Uma Thurman, David Bowie, Prince, Sting, Pierce Brosnan, Demi Moore m fl.

Gi-dieten där man äter fett och proteiner men inte kolhydrater är fortfarande populär, precis som LCHF-dieten som också handlar om att äta mer fett och mindre kolhydrater.

Hur tänker du kring mat? Bryr du dig om vad du stoppar i dig? Hur många dieter har du provat och fungerade någon av dom?

Eller är du en livsnjutare som gärna äter allt? Vilken är i sådana fall den mest minnesvärda måltiden du inmundigat?

Ring Lisa Tilling i Norrköping och berätta hur du ser på mat, tel 099-110 80. Eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".