1 av 2
Bild från matchen Djurgården-Mjällby, som avbröts under måndagkvällen pga ett inkastat päron träffade en spelare. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
2 av 2
Harald Treutiger. Foto: Mia Carlsson/SR
Tisdag 9 april

Våld i fotbollens namn

I Karlavagnen i kväll pratar vi om fotbollens mörkare sidor. Den våldsamma supporterkulturen runt sporten, de så kallade firmorna, får allt mer inflytande över klubbarna. Det framkom bland annat i regeringens utredning om brottslighet i samband med idrottsarrangemang, och tas också upp i veckans Uppdrag granskning i SVT.

Är du rädd för att gå på fotboll eller upplever du att våldet egentligen bara sker mellan dem som är med på det? Vad är det våldsammaste du själv varit om kring fotbollen? Och vad ska vi göra åt problemen?

I Karlavagnen tisdag är du välkommen att prata med Harald Treutiger i Göteborg.

Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla gärna redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera programmet här på vår hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".