Foto: John Tlumacki/BOSTON HERALD OUT, QUINCY OUT/Scanpix

Explosionerna under Boston maraton

5:33 min

Tre personer och omkring 150 skadades i går eftermiddag amerikansk tid när två sprängladdningar exploderade under Boston maraton. Det var vid målgången det small. Enligt Ekots korre Inger Arenander säger polisen att det kan handla om ett terroristdåd, men har i dagsläget ingen misstänkt. Med anledning av detta ändrade Karlavagnen inriktning under gårdagens sändning. Vi pratade om tankar och reaktioner, och ni delade också med er av era upplevelser och tankar kring liknande händelser.


Flera ringde in och berättade. Bland annat pratade vi med Antonio som sprang loppet. Han var främst glad över att han lämnade sina barn i New York. Lyssna på samtalet med Antonio här.
På vår Facebook kan man läsa följande kommentarer:
Cattis skriver: "Jag och min dåvarande man skulle åka på bröllopsresa till Thailand i mars 2005 men vi avbokade den på grund av tsunamin. Vi bokade resa till Florida i slutet av oktober istället och hamnade mitt i orkanen Wilma! Ingen el och inget vatten på hotellet i Fort Lauderdale så vi blev evakuerade till Miami beach. Konstig avslutning på semestern! Det var nog meningen att vi skulle uppleva en naturkatastrof. "

Siri skriver: "Bra Karlavagnen. Jag känner ingen i Boston men vilken otäck händelse. Tankarna går till de drabbade just nu i denna svåra stund."

Och Peter skriver: "Man blir bara så ledsen att detta händer en gång till, vart är världen på väg. Så onödigt och tragiskt."


Tack för att ni var med och lyssnade och följde med oss igår. Och fortsätt gärna att dela era tankar och kommentarer här nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista