I går ringde vår inringare Jimmy in och ville ha bangolf i OS.

Bangolf i stället för brottning?

8:33 min

Hej hallå! I går pratade Karlavagnen om vilken idrott ni skulle vilja ersätta brottning med om den försvinner från OS. Det var många kreativa förslag, kärringkånk och annat. Flera av er ville ha orientering i stället. Och bangolf var också något som kom på tapeten.

 Inge smsande följande till oss (i en kortad version):
Det har länge varit dags för idrotten Orientering att ta plats i den olympiska familjen. Självvald väg i okänd mark. Men, orientering är numera en mycket medial TV och radiosport. Kameror placeras strategiskt i terrängen och löparna förses med ett chips som sänder signaler om positionsförflyttningar till en detaljerad karta som visas i rutan. Tittarna kan följa flera löpare samtidigt. Se hur man gör olika vägval och med spänning notera om någon missar en kontroll. Dramatik direkt hem i soffan.

Bangolf var alltså också något som kom upp till ytan. Jimmy ringde oss och gav oss glimrande nörd-radio. Visste ni till exempel att man kan spela bangolf på fyra olika underlag? Det visste inte vi. Men det kan ni får lära er.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista