1 av 2
Fansen välkomnar Justin Bieber. Foto: Scanpix
2 av 2
Peter Wahlbeck. Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio
Karlavagnen med Peter wahlbeck

Min idol och jag

I Karlavagnen i kväll vill vi diskutera idoler och kändisar. I veckan har Sverige haft besök av Justin Bieber och många fans har fått en efterlängtad blick på sin idol eller kanske till och med ett möte.

Justin Bieber var alltså här i Sverige och gav tre konserter. Och det har gett upphov till en del diskussioner om idoler och idolhysteri. Ett klipp på Svt där många unga Justin Bieber-fans, även kallade Beliebers skrek och var upprörda har gett upphov till en del diskussion om skrikande fans, och en hel del har ironiserat över de skrikande tjejerna. Vilket har fått en del mothugg.
Bland annat skrev Rebecka Hedström Svt Debatt följande:
"Men vad skiljer en gråtande Belieber från ett gråtande Bajen-fan? Kulturella uttryck som främst lockar unga kvinnor tillskrivs aldrig samma kvalitet och djup som sina manliga motsvarigheter."
Och musikjournalisten Fredrik Strage skrev tidigare en krönika om hur viktigt det kan vara med idoler.
Så är du ett av de här Bieber-fansen? Eller har du ett inramat kort på David Bowie hemma? 
Ikväll vill vi veta: hur var ditt möte med din idol? Lyckades du hålla dig lugn och sansad, eller fick du tunghäfta och svamlade mest osammanhängande? Och hur var idolen, lika fantastisk som du hade förställt dig, eller tråkig och intetsägande? Och finns det skillnad på idoldyrkan?
Berätta om ditt idolmöte ikväll, och varför just den personen betytt så mycket för dig.

I Karlavagnen fredag är du välkommen att prata med Peter Wahlbeck i Halmstad.

Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla gärna redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera programmet här på hemsidan. Eller på vår Facebooksida.

Programmet börjar 2106 i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista