Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Om samtal från en falsk avsändare

Programmet Verkligheten i P3 har i veckan berättat en historia om en radiolyssnare som har som hobby, om än sporadisk, att ringa in till Karlavagnen under falsk identitet och med påhittade berättelser.

 Ett fåtal gånger under fem års tid har han kommit med i programmet. Hur är det möjligt kan man undra? I ett direktsänt radioprogram som tar emot en mängd samtal varje vardag året runt är det svårt, kanske omöjligt, att skydda sig mot en så pass sofistikerad lurifax. Under en Karlavagnssändning pratar vi med alla telefonörer i en sluss, våra producenter pratar därefter med dom som kommer med i programmet - och dessutom dubbelkollar vi alltid telefonnummer. Mer än så kan vi inte kontrollera och vi är helt övertygade om att den överväldigande majoriteten av dom som hör av sig till oss har helt sanna och uppriktiga berättelser. Vår "bedragare" från Verkligheten i P3s reportage är varmt välkommen att höra av sig under sin rätta identitet, kanske när vi kör temat "Min ovanliga hobby"? Tack alla ni som lyssnar på oss och som bidrar till att göra Karlavagnen i P4 till ett av Sveriges finaste samtalsrum!

PS - Du kan lyssna på reportaget här och läsa artikeln i Aftonbladet här och bilda dig din egen uppfattning. Vad tycker du?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".