Pekka studion 2
Foto: Privat

Pekka Kenttälä – programledare

Pekka leder programmet på måndagar från Luleå. Då är Karlavagnen trespråkigt: man kan ringa in och prata både finska, svenska och meänkieli.

Pekka är född i Rovaniemi i norra Finland 1963 men har bott i Sverige i hela sitt liv. Han har jobbat på både radio och TV som reporter, redaktör och producent för bland annat "Uppdrag granskning" och "Norra Magasinet".

– Jag älskar att prata med folk och verkligen lyssna på vad de har att säga. Jag ser mig som en lots som hjälper människor att öppna sig. Det är lyssnarnas berättelser som är i fokus, svarar han på frågan om vad det bästa med att jobba på Karlavagnen är. 

När Pekka inte jobbar med samtalsprogrammet är han en nördig jazzrock- och fusionmusikdiggare som gillar att hoppa in i saunan och hugga in i torkat renkött.

– Jag är svensk, finsk och sverigefinsk huller om buller. Min identitet förändras hela tiden tack vare de människor, händelser och upplevelser som jag går igenom i livet. För mig är det sann integration i vardagen.

Mer om Karlavagnens medarbetare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".