Min första praodag var på Frukost. Foto: Sandra Olsson SR

Måndag

Mitt namn är Maja och jag är här på radion som prao i en vecka. Första dagen på radion börjar snart lida mot sitt slut och jag kan ju bara säga att jag inte ångrar att jag sökte prao här. Jag har träffat många snälla människor, fått prata lite i radio och varit ute på reportage.

Dagen började tidigt och jag var på plats redan klockan halvsex på morgonen. I början fick jag göra några små ärenden som att kopiera olika tidningsartiklar och lära mig hur man sköter ett radioprogram.

Senare fick jag göra min röst hörd i radio genom att säga min åsikt om skoluniformen och det var roligt men väldigt nervöst. För jag har aldrig pratat i radio och jag visste inte ens vad jag skulle säga för jag har inte så stora åsikter om just det.

Sen fick jag åka ut med Sandra på reportage, vi åkte och träffade Kamran Kabinejad som är en duktig boxare, han bor här i Örebro. Det blev lite stressigt för vi kunde först inte hitta rätt väg, men tillslut kom vi fram. Kamran var jättesnäll och reportaget blev lyckat.

Sedan åkte vi tillbaka till studion och ja nu sitter jag här och skriver i min blogg där du kan läsa om mina dagar här på radion. Min första dag har varit toppen och över alla förväntningar även om den började tidigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista