Tisdag

I dag startade dagen senare än i går, vilket gjorde att jag kunde ta tillbaka lite förlorad sömn. Först så kom jag hit runt halv tio på morgonen och fixade lite små grejer till bloggen. Sen så åkte jag och Matilda ut på reportage till Konserthuset.

Vi åkte och träffade två dansare från Kungliga balettskolan som med sin avgångsklass ska framföra en balett i kväll. Dom verkade verkligen som två dansare som brann för det dom höll på med och att det var något som kändes självklart för dom att satsa på. Jag vart verkligen fascinerad över den stora koncentrationsförmågan alla dansare hade, alla var verkligen knäpptysta och värmde upp med improvisation.

Balett som jag förstår det är något du tidigt måste börja träna hårt för att nå dit du vill och det är säkert inte lätt att veta i tidiga år exakt vad du vill göra. Men detta gäller för det mesta bara dom som vill dansa klassik balett.  Jag hoppas och tror att deras föreställning kommer att bli toppen (för er som inte visste det så är det föreställningen ”Go’morron 365+ jäm(n)t” jag pratar om).

I kväll har jag tyvärr träningen men annars är det här något jag verkligen skulle kunna tänka mig att se.

Dagen har varit bra precis som i går, radion är verkligen en otroligt rolig plats att vara på. Det är variation i yrket och det är så mycket mer än att bara prata och bestämma jingeln mellan låtarna vilket jag trodde var det enda man gjorde i stora drag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista