Onsdag

Denna dag på radion börjar nu lida mot sitt slut och jag sitter nu här, trött som bara den och skriver i min veckoblogg.

Dagen började klockan 05.30 och jag har fortfarande inte lärt mig att somna tidigare och vända på dygnet så här, men vad gör man inte för att få praoa en vecka på radion.

Dagens uppgifter liknade dom jag hade i måndags fast nu gjorde vi reportage om en samlare. Jag och Malin åkte ut och träffade Tommy Carlsson som samlar på gamla industriföremål från bland annat Örebros Kexfabrik. Han har ungefär 800 (!) föremål varav ca 300 är just från kexfabriken. I hans lilla arbetsrum fanns allt från stora kexburkar till små reklamspeglar med firmans logga på.

Alla föremålen var väldigt fina och man blev verkligen fundersam på hur många år han har lagt ner på att samla ihop så mycket.

Fascinerad är ett ord jag ofta använder nu när jag bloggar men det verkligen passar till radion. Man blir glatt förvånad över saker och människor man besöker, det är alltid något nytt och roligt som man träffar på.

Sen åkte vi tillbaka till studion så Malin och Matias fick avsluta programmet. Jag hade roligt i dag och ser redan fram emot morgondagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista