Testa dina kunskaper.

I måndagens trestegsraket handlade det om Michael Jackson.
Missade du frågorna kan du testa dig själv här.

Vilken dans lanserade han, som också blev lite av hans kännetecken, dansen som han för första gången introducerade 1983 för allmänheten på Motown 25 års-gala till låten Billie Jean?

Michael Jackson ska göra konserter igen efter många års uppehåll. Spektakulär som han är så ryktas det om att han bland annat ska ha en elefant på scenen. Kanske bara rykten..
Men vad vi vet med säkert är att han har haft ett och annat husdjur. Du minns säkert att han ett tag hade en chimpans, vad han hette den?

Vad hette Michaels första storsäljande soloalbum?

Tidigare trestegsraket.
Valutan i vårat land heter ju som bekant krona, vilken är den högsta valör som en svensk sedel har haft?

Vi brukar kalla 20 kronors sedeln för en ”selma” det är ju Selma Lagerlöf på framsidan. Men vad är det för motiv på baksidan av sedeln?

Enkronan har hängt med länge och har sedan 1875 fungerat som ett giltigt betalningsmedel. Vi har tittat på enkronor från 2000 och framåt. Kronans metallinnehåll består av 75% koppar och 25% .... Ja vadå?

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".