Fredagsbullbak i Frukost.

I fredags bakade vi dessa fina kanelbullar i Frukost.

125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 msk kardemumma
1/2 tsk salt
2 dl socker
ca 13 dl vetemjöl

till fyllning: Kanel,socker och smör
till ganering: Pärlsocker och ev mandelflarn

Smält smör och häll i mjölk, värm till 37 grader.
Häll i en stor bunke och blanda först ut jästen och sen i med de andra ingredienserna. Blanda ihop och knåda degen.
Låt den jäsa i 30 minuter under bakduk.
Kavla ut, bred på smör och strö över socker och kanel.
Rulla ihop degen, skär i bitar och låt bullarna jäsa på plåt i ytterligare 30 min.
Pensla med ägg. Strö över pärlsocker och ev mandelspån.
Grädda ca 10 min 220grader.

Malin började baka samtidigt som Frukost tog fart i Fredags, det vill säga 06.15. När allt var blandat och knådat fick degen jäsa i 40 minuter innan bullarna bakades ut.

Det är så kul att baka bullar!