Polska långtradaren fast i snön hos familjen Backlund. Foto: Erik Persson/SR Örebro

Fredag 8 januari

Det är fortfarande kallt ute men alla blir inte helt lamslagen av kylan och alla tycker heller inte illa om den. Idag tog vi ett snack med Ville Loiske som är van att bada även på vintern. Han berättade att det största problemet är att hacka upp en vak och att det som driver honom är känslan efteråt.

Lyssna i 30-dagarsarkivet. (08.30-09.00)

Vinnarna i julgranstävlingen korades också! Grattis säger vi till Josephine och Mikael Monks som klädde sin gran i temat frost och silver samt Familjen Kenneth Norén som satsade på gammalt pynt. När vi ringde upp Kenneth Norén berättade han att en tomte från 1917 höll på hedersplatsen i granen. Båda vinner biobiljetter.

Lyssna i 30-dagarsarkivet. (07.30-08.00)

 

Att få oväntat besök kan vara lite stressande och särskilt om det kommer tre på natten. Ove Backlund berättade om den polska lastbilschafför som hade kört fel och fastnat med sin lastbil i snödrivorna framför familjes hus. Där blev han kvar i tolv timmar tills bärgningshjälpen kom. Familjen hann alltså bjuda på frukost.

Lyssna i 30-dagarsarkivet. (08.00-08.30)

Ha det gott! hälsar Therese och Elisabet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".