Malin Helenius i sin nya schlagertröja tillsammans med Tomas Johansson, vår schlagerexpert. Foto: SR Örebro

Schlagervecka

Fredag: Idag fredag har varit en fullspäckad dag i frukost. Reporter Matilda Mattisson gav oss en inblick hur det var på gårdagens välkomstfest för artisterna och vimlade hej vilt bland dem.


Och Sandra Olsson begav sig till Stortorget för att prata med Örebroarna om hur Melodifestivalens intågande i staden påverkar dem.

Torsdag: Idag hölls den sista duellen för veckan. Artisterna NEO och Kalle Moraeus var med idag och båda var de mycket glada och förväntansfulla inför lördagens folkfest. Men hur gick det i Schlagerduellen nu då? Jo såhär:

Onsdag: Ny duell idag, den här gången mellan Pain of Salvation och Pernilla Wahlgren.
Tisdag:
På lördag möts de i duell i Andra chansen, i morse möttes de i Frukost i ämnet Örebro. Den matchen vann Klara (Crucified Barbara) som faktiskt sopade banan med Pauline.

Måndag: Den här veckan kommer Melodifestivalen till Örebro och det tycker Frukost är kul. Allra mest Malin skulle man kunna tro, för i lördags var hon i Malmö och tittade på Melodifestivalen. Kunde tydligen inte hålla sig..

Tomas Johansson kom till studion (du följer väl bloggen?) och tyckte till. Han hyllade Pernilla Wahlgren och menade att den sista deltävlingen också hade varit den bästa.

Vi hälsade också Jessica Andersson välkommen till Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista