Matildelundspizzan, bakad av Anna Brorsson och Åsa Björnerbäck. Foto: Åsa Björnerbäck/Sveriges Radio Örebro.

Matildelundspizzan

Denna pizza räcker till cirka 65 förskolebarn, samt några vuxna.
Med andra ord fyra bläck (plåtar). Grädda pizzan i 225 grader cirka 20 minuter.

Deg:
100 gr jäst
1 liter fingervarmt vatten
2 tsk salt
8 msk olja
1 paket mjöl

Gör så här: Smula jästen i bunken. He på lite av vattnet. Rör om till jästen är upplöst. Tillsätt resten av vattnet. Sedan de övriga ingredienserna och knåda till en deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

Tomatsås:
3 förpackningar krossade tomater (ca 500 gr/styck)
salt efter behag
socker efter behag
peppar efter behag
massa oregano

Gör så här:
Blanda ihop såsingredienserna och låt koka ett tag. Bred sedan ut på pizzan.

Pizzafyllning:
2 burkar champinjoner
1 burk ananas
1 paprika
1 kg skinka
1 kg riven ost

Gör så här: Skär pizzafyllningen i lämligt stora bitar. Placera ut på pizzan. Osten överst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".