Thomas blogg

Delfinal 4 Kärleksarméns intåg

Dags för sista delfinalen som går i Malmö och de sista låtarna i årets Melodifestival! Det har gått så fort!
 
 

Jag är liiite orolig för Army of Lovers. Har ännu inte hört låten men om man läser i tidningarna och kollar bloggar på nätet så är nästan alla överens om att låten är en besvikelse. Jag hoppas att det blir som när jag hörde Carolas "Evighet" för första gången på repetitionerna 2006. Minns att jag tänkte "jaha, var det inget mer?". Jag hade liksom väntat mig något annat tror jag. Förväntningarna blir så enormt stora på gamla succér! Idag är dock "Evighet" en av mina absoluta favoritvinnare genom tiderna.

Jag tror iallafall att det kommer gå bra för Ulrik Munther. Han fick ju en hit med förra årets låt som slutade på tredje plats och i år ska låten vara en Coldplay-inspirerad arenadänga. Munther är ju en riktig barnidol och det brukar ju ofta gå bra för dom, och då just i delfinalerna.

Lite nyfiken är jag ju på Sylvia Vrethammar också. Fast då mest ur synvinkeln att hon är en riktig Melodifestivalveteran vid det här laget!

Mellanakten på lördag ska tydligen vara ett nummer med Alcazar och Danny. Synd att det inte går att rösta på det!

En av kvällstidningarnas krönikörer undrade varför Melodifestivalens final går av stapeln i Friends Arena i Stockholm, men Eurovision avgörs i Malmö Arena. Jag är helt med på den linjen! Malmö av alla ställen? I alla andra länder de senaste åren (med undantag av Tyskland 2011 som lade sin final i Düsseldorf) så har finalen gått i huvudstaden. Jag har dock hört rykten som säger att SVT kommit överens med Danmark om att en del delegationer ska bo i Köpenhamn och att danskarna satsat pengar i detta. Vet inte om det är sant men det spelar ingen roll. Jag tycker det är pinsamt med Malmö. Riktigt pinsamt. Jag har därför beslutat mig för att se Eurovision hemma i soffan istället.

Iallafall, rösta nu RÄTT gott folk på lördag! Tänk på att vi helst ska slippa skämmas där i Malmö den 18e maj!!!

Veckans nya glosa: Kinky Kong. (Army of Lovers)

Thomas